11 millió euró friss tőkét gyűjtött a BTC Direct

A BTC Direct, ami Európa egyik vezető kriptovaluta váltója, 11 millió eurónyi friss tőkéhez jutott A-szériás finanszírozási körében. A friss tőke magánbefektetők pénzéből jött össze, akik az optimizmusokat a vállalat dinamikus növekedési fázisára alapozzák. Az önerőből indult BTC Direct hét éves történetének első jelentős pénzügyi injekcióján esett át.

Mike Hutting, vezérigazgató a megközelítőleg 4.045 milliárd forint értékű befektetésről így nyilatkozott:

A BTC Direct 2013 elején jött létre, szinte a bitcoin kezdete óta létezik. Úgy érezzük, hogy valóban értjük azt, merre is halad a piac, és számos szolgáltatásunkat továbbfejlesztetve reagálunk az elkövetkezendő néhány évben várható kripto-ökoszisztéma növekedésre. A friss források révén most mindent a helyére tettünk, hogy a növekedésünket több fronton is felgyorsítsuk.

Valószínűleg 18 hónapon belül megduplázzuk az 50 fős csapatunkat, ezért a vállalaton belül számos mérnöki és egyéb érdekes pozícióra várjuk a jelentkezőket. A BTC Direct mindig is arra törekedett, hogy az élen járjon a szabályozói megfelelésben. Ezért ambiciózusan azon dolgozunk, hogy maradéktalanul megfeleljünk az AMLD5 szabályozásnak, amelyet az év elején fogadtak el.

Folyamatosan figyelmet fordítunk a termékfejlesztésre és a marketing-erőfeszítéseink bővítésére. Óriási növekedést tapasztalunk már az indulás óta, de úgy érezzük, hogy még nagyon az elején járunk.

Davy Stevens, társalapító hozzátette:

“A BTC Direct 2013-as alapítása után, ami elsősorban európai piacra összpontosító fiatról-kriptovalutára váltásra kihegyezett platform, elindítottuk a BLOX kriptovaluta-kereskedési alkalmazást is. Már több mint hét éve segítjük a [felhasználók] kriptopiacra történő be-és kilépését.

Eleinte csak a saját bróker platformunkra, de most már más kriptotársaságok számára is elérhető. A nagy európai felhasználói bázissal rendelkező tárcaszolgáltatók és pénzváltók néha nem veszik figyelembe, hogy az európai fizetési helyzet egészen más, mint a világ többi részén. Azzal, hogy csak kártyás fizetéseket és banki átutalásokat kínálnak, nem szolgálják ki a felhasználói bázisuk azon részét, akik inkább a lokális fizetési módot részesítik előnyben.

Támogatást nyújtunk a legfontosabb helyi fizetési módokra, és folyamatosan bővítjük azokat. Az indulás óta már partnerséget kötöttük több nagy kriptovállalattal, és minden hónapban arra törekszünk, hogy új partnerekkel egyesítsük erőinket.

Ez a finanszírozási kör jól időzített, mivel a forgalomképes eszközök volatilis periódusára készülünk. A kriptovaluták napról-napra nagyobb sebességre kapcsolnak ahogy a bitcoin – mint nem korreláló eszköz – immunizálja magát a központi banki pénznyomtatással szemben. 2016 óta nem éreztünk ilyen fokozott hangulatot a piacokon. Készen akarunk állni a következő bikapiacra.”

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük