BTC Prague – a konferencia, amelyre még Michael Saylor is eljön!

Kevesebb mint egy hónap és megkezdődik Európa legnagyobb, kizárólag bitcoinra fókuszáló konferenciája – a BTC Prague.

A becslések szerint 10 000 résztvevőt a prágai konferencia 3 napon keresztül látja el különböző programokkal, workshopokkal és megannyi izgalmas előadással. A színpadokon megjelenő 150 előadó között olyan kriptofigurákat is láthatunk, mint a bitcoint bitcoinra halmozó Michael Saylor, akinek ez lesz az első európai színpadon történő (személyes) megszólalása, a brit származású cypherpunk Adam Back, vagy a “What is Money?” podcast-sorozatáról ismert Robert Breedlove.

A színpadi programmal párhuzamosan zajlik majd maga az expó is, amelyen több mint 100 olyan vállalat vesz részt, amelyek a Bitcoin infrastruktúra kiépítésére összpontosítanak.

Reflektorfényben az újoncok

A június 8 és 10. között megrendezésre kerülő esemény a nyár mellett várhatóan az újoncok érdeklődését is beindítja. A BTC Prague szervezőinek ugyanis egyik fő törekvése, hogy ne csak a tapasztalt Bitcoin-rajongókat szólítsák meg, hanem azokat is, akik ugyan hallottak már a Bitcoinról, de nincsenek még annyira tisztában annak pontos milétével és hasznosságával.

“A jelenlegi összetett gazdasági helyzetben, amikor mindannyian érezzük az infláció, a bankok stabilitását övező bizonytalanságok vagy a magas kamatlábak hatásait, a Bitcoin egyfajta mentőcsónaknak bizonyul. Ma minden bizonnyal kockázatosabb nem rendelkezni vele, mint rendelkezni vele. Ezért szeretnénk nagy hangsúlyt fektetni az újonnan érkezőkre, hogy megkönnyítsük számukra a Bitcoin világába való belépést, és gyakorlatilag megmutassuk nekik, hogyan kell ezt megtenni” – mondja Martin Kuchař.

Martin a helyi kriptoszcéna egyik fontos alakja. Testvérével, Mátyással együtt ők felelősek az évente megrendezett ChainCamp sikeres bitcoin rendezvény szervezéséért. A ChainCamp 2020 óta része a cseh kriptoszférának. Az évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényen minden alkalommal több mint 2000 rajongó gyűlik össze az ország keleti részén elterülő Ostrava városában.

Csehország a tökéletes helyszín egy bitcoinról szóló rendezvénynek

Az, hogy a legnagyobb és legjelentősebb Bitcoin-konferenciát Prágában rendezik meg, szimbolikus jelentőségű, hiszen Martin Kuchař szerint Csehország a kriptovilág “Bitcoin-völgye”, Prágát pedig bátran nevezhetnénk a Bitcoin egyik fővárosának. Ugyanis számos forradalmi projekt, amely kulcsszerepet játszott a világ legnagyobb kriptovalutájának elfogadásában, Csehországban jött létre. Megemlíthetjük például a SatoshiLabs hardvertárcáját, a Trezort, a Braiins első bányászpoolját vagy akár a General Bytes bitcoin ATM-jét. “A BTC Prague-t egy újabb olyan projektnek tekintem, amely megerősíti Csehország fontosságát a Bitcoin számára” – tette hozzá Kuchař.

Stephan Livera, közkedvelt Bitcoin-hívő egy teljes podcast adást szentelt a rendezvény szervezőjének, akivel egy 45 perces társalgás keretei közt beszélgettek a bitcoin szerepéről Csehországban, a lakosság bitcoinnal való kapcsolatáról, és természetesen magáról a konferenciáról.

Bátran kijelenthetjük, hogy a rendezők mindenre gondoltak, ugyanis amennyiben az elfogyasztott isteni helyi söröket dolgoznánk le, vagy az előadásokon laposra ült hátsónkat mozgatnánk meg, proof-of-work alapon lehetőségünk van egy 5 kilóméteres közös futáson is részt venni, mely során a történelmi Prága szívébe nyerhetünk betekintést.

Ha egy előadó, program, vagy maga a rendezvény felkeltette a figyelmedet, kövesd be a BitcoinBázis közösségi média felületeit, hogy első kézből értesülj a konferencia eseményeiről, a Mi csapatunk ugyanis biztosan jelen lesz az eseményen!

Twitter: https://twitter.com/bitcoinbazis
Instagram: https://www.instagram.com/bitcoin_bazis/
Tiktok: https://www.tiktok.com/@bitcoinbazis.hu

Amennyiben úgy döntenél, hogy élőben szeretnéd átélni az igazi bitcoin-maxi atmoszférát, érdemes szem előtt tartani, hogy a jegyek holnapig, azaz május 14-ig még kedvezményes áron vásárolhatók meg.

HASZNÁLD A BITCOINB PROMÓCIÓS KÓDOT ÉS 10% KEDVEZMÉNYBEN RÉSZESÜLSZ JEGYVÁSÁRLÁSKOR!

Ízelítők az eddigi Bitcoin konferenciákról, melyeken mi is részt vettünk: