A Circle új szolgáltatása a Spark üzenetküldésen át forradalmasítaná az átutalásokat

A Circle új szolgáltatása a Spark üzenetküldés alapú pénzátutalást tesz lehetővé. A cég a múlt héten jelentette be, hogy felhagy a bitcoin kereskedési tevékenységével és inkább a blokklánc technológiára koncentrál.

A Bitcoin kereskedéstől a következő generációs technológiáig

A Circle ügyvezető igazgatója, Jeremy Allaire és Sean Neville elnök egy blog postban fedte fel a cég terveit, hogy az új technológiával fog foglalkozni a vállat.

A fejlesztő csapat átutalási rendszereket fog fejleszteni a világ két legnagyobb tranzakciós piacán: a Fülöp-szigeteken és Dél-Koreában. A Circle applikációban új funkció jelenik meg, ahol a felhasználók üzenetekkel teljesíthetik az átutalásokat. Beépített közösségi média felület is lesz a bitcoin pénztárcán belül.

A vállalat már régóta vizionálja a bitcoin széleskörű elterjedését. Ez a vízió vezette a Circlet, hogy stratégiai megállapodást kössön az Apple-el. A megállapodás révén a Circle Bitcoin pénztárcát integrálták az új iOS 10 platformba.

A Circle új szolgáltatása a Spark

Spark, az átutalás élményeA bitcoin fizetési applikáción belüli üzenetküldő platform nagy lehetőséget nyújt Jeremy Allaire CEO szerint. A nagyobb felhasználói bázis ki fogja tudni használni a bitcoin fizetésben rejlő előnyöket és lehetőségeket.
“Új üzenetküldő lehetőséget fejlesztettünk ki minden Circle felhasználónak az összes applikációnkon keresztül, így weben, iOS-en és Androidon keresztül is elérhető. Régóta azt mondjuk, hogy a közösségi fizetések a legjobb élményt barátok, kollégák és családtagok és egyéni eladók közötti beszélgetéseken és interakciókon keresztül nyújtják.” Mondta Allaire.

Spark, a nyílt forráskódú platform

Spark, átutalás üzenetekkelA Spark egy nyílt forráskódú technológia amit a Circle csapat a következő hetekben fog bemutatni. A technológia részleteit egyelőre még nem tisztázták. Allaire csak annyit nyilatkozott, hogy bitcoin és további alternatív eszközökkel kapcsolatos fizetések lebonyolítására lesz használható.

Az új platform megfelel majd a jelenlegi adatvédelmi szabályozásnak ami az átutalási rendszerekhez kapcsolódik.

“A célunk az, hogy a digitális pénztárcákat összekössük a blokkláncon keresztül. Így bitcoin mellett másban is lehetőség nyílik az utalásra. Mindemellett pedig az összes adatvédelmi és pénzmosás megelőzéssel kapcsolatos szabálynak meg akarunk felelni. Így egy zökkenőmentes felhasználói élményt tudunk nyújtani az ügyfeleinknek akik különböző devizában akarnak utalni.” Tette hozzá Allaire.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.