A Coinbase CEO-ja szerint hamarosan 1 milliárd ember használja majd a kriptopénzeket

Bár úgy tűnhet a kriptopénzek teljes lejtmenetben vannak idén, vannak akik pozitívan látják a jövőt. Brian Armstrong például úgy gondolja 1 milliárd ember fogja a kriptopénzeket használni a következő években.

1 milliárd ember a kriptovilágban

Coinbase CEO Brian ArmstrongBrian Armstrong a Coinbase CEO-ja a TechCrunchnak adott interjút a napokban, ahol a cég és az iparág jövőjéről beszélt. A startup igazgatója annak ellenére pozitívan látja a jövőt, hogy az utóbbi hónapokban igen csak mélyponton van a kriptogazdaság.

Az interjúban elmondta, hogy a jövőben a Coinbaset, az egyik legnépszerűbb kriptopénz váltót úgy látja, akár csak a new york-i tőzsdét. Számos altcoint listáznak majd és a kriptopénz kibocsátás a cégek mindennapjainak részévé válik majd.

„Elég egyértelműnek tűnik, hogy amelyik cégnek nyilvános a finanszírozása, legyen saját tokenje is. Minden nyílt forráskódú projekt, alapítvány, finanszírozási alapok és az újfajta decentralizált szervezetek – mindnek saját tokenje lesz majd. Szeretnénk az összekötő kapocs lenni a mindennapi emberek és ezek között a szervezetek között.” – mondta Armstrong.

Több száz token a Coinbasen

Az elmondottak alapján a Coinbase, ahol jelenleg mindössze öt kriptopénzzel lehet kereskedni a jövőben több száz altcoinnak és tokennek adhat otthont majd. A lépéssel ismét jelentős összegű forrás áramolhat majd a kriptopénz iparágba, árfolyam emelkedést okozva a listázott altcoinok esetén.

A szabályozás jelenleg gátat szab az amerikai vállalatoknak, ami miatt nem is nagyon tudják kihasználni a kriptopénz kibocsátásból származó előnyöket. Az értékpapírosítás kérdésköre még mindig az asztalon van a SEC oldaláról, a Coinbase pedig mindent megtesz, hogy a vonatkozó jogszabályoknak teljesen mértékben megfeleljen. Armstrong azt is hozzátette, a kibocsátott tokenek nagy része értékpapírnak minősül majd az országban, éppen ezért is szerezték meg az értékpapír forgalmazáshoz szükséges jogosítványokat az elmúlt hónapok során.

Regisztráció nélkül, olcsó váltási díjakkal tudsz kriptopénzeket vásárolni a Coinmixed.eu kriptotőzsdén. Bitcoin, ether, litecoin, tether stabilcoin és a magyar sikerprojekt tokenje egy helyen.

Jön a Web 3.0

Armstrong a cég helyzete mellett kitért a kriptogazdaság jövőjére is. Elmondta, hogy a míg a Web 1.0 az információ közlésről, a Web 2.0 az interakciókról, a közelgő Web 3.0 az érték átadásról szól majd.

„A Web 3.0 alapja érték transzfer az interneten. Most hogy a web rendelkezik saját pénzzel, az applikációk segítségével a globális gazdaságot rá lehet közvetlenül csatlakoztatni a webre.”

Az elfogadottságot tekintve továbbra is optimistán látja a jövőt Armstrong. Elmondása szerint ugyanis ha a várakozásai beigazolódnak, a következő öt éven belül a kriptopénz használók száma eléri majd az 1 milliárd főt is. A jelenlegi számítások szerint körülbelül 40 millióan használják a kriptopénzeket világszerte, így robbanásszerű növekedést vár a Coinbase igazgatója az elkövetkező időszakra.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.