A Coinbase CEO-ja szerint hamarosan 1 milliárd ember használja majd a kriptopénzeket

Bár úgy tűnhet a kriptopénzek teljes lejtmenetben vannak idén, vannak akik pozitívan látják a jövőt. Brian Armstrong például úgy gondolja 1 milliárd ember fogja a kriptopénzeket használni a következő években.

1 milliárd ember a kriptovilágban

Coinbase CEO Brian ArmstrongBrian Armstrong a Coinbase CEO-ja a TechCrunchnak adott interjút a napokban, ahol a cég és az iparág jövőjéről beszélt. A startup igazgatója annak ellenére pozitívan látja a jövőt, hogy az utóbbi hónapokban igen csak mélyponton van a kriptogazdaság.

Az interjúban elmondta, hogy a jövőben a Coinbaset, az egyik legnépszerűbb kriptopénz váltót úgy látja, akár csak a new york-i tőzsdét. Számos altcoint listáznak majd és a kriptopénz kibocsátás a cégek mindennapjainak részévé válik majd.

„Elég egyértelműnek tűnik, hogy amelyik cégnek nyilvános a finanszírozása, legyen saját tokenje is. Minden nyílt forráskódú projekt, alapítvány, finanszírozási alapok és az újfajta decentralizált szervezetek – mindnek saját tokenje lesz majd. Szeretnénk az összekötő kapocs lenni a mindennapi emberek és ezek között a szervezetek között.” – mondta Armstrong.

Több száz token a Coinbasen

Az elmondottak alapján a Coinbase, ahol jelenleg mindössze öt kriptopénzzel lehet kereskedni a jövőben több száz altcoinnak és tokennek adhat otthont majd. A lépéssel ismét jelentős összegű forrás áramolhat majd a kriptopénz iparágba, árfolyam emelkedést okozva a listázott altcoinok esetén.

A szabályozás jelenleg gátat szab az amerikai vállalatoknak, ami miatt nem is nagyon tudják kihasználni a kriptopénz kibocsátásból származó előnyöket. Az értékpapírosítás kérdésköre még mindig az asztalon van a SEC oldaláról, a Coinbase pedig mindent megtesz, hogy a vonatkozó jogszabályoknak teljesen mértékben megfeleljen. Armstrong azt is hozzátette, a kibocsátott tokenek nagy része értékpapírnak minősül majd az országban, éppen ezért is szerezték meg az értékpapír forgalmazáshoz szükséges jogosítványokat az elmúlt hónapok során.

Jön a Web 3.0

Armstrong a cég helyzete mellett kitért a kriptogazdaság jövőjére is. Elmondta, hogy a míg a Web 1.0 az információ közlésről, a Web 2.0 az interakciókról, a közelgő Web 3.0 az érték átadásról szól majd.

„A Web 3.0 alapja érték transzfer az interneten. Most hogy a web rendelkezik saját pénzzel, az applikációk segítségével a globális gazdaságot rá lehet közvetlenül csatlakoztatni a webre.”

Az elfogadottságot tekintve továbbra is optimistán látja a jövőt Armstrong. Elmondása szerint ugyanis ha a várakozásai beigazolódnak, a következő öt éven belül a kriptopénz használók száma eléri majd az 1 milliárd főt is. A jelenlegi számítások szerint körülbelül 40 millióan használják a kriptopénzeket világszerte, így robbanásszerű növekedést vár a Coinbase igazgatója az elkövetkező időszakra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük