Nyomul a DASH Venezuelában, már a második legnagyobb kriptovaluta

A hiperinflációval küzdő dél-amerikai ország vált a dash (DASH) második legnagyobb piacává, már majdnem száz új kereskedő fogadja el hetente, jelentette be augusztus 22-én a coin egyik vezetője.

Ryan Taylor, a Dash Core Group (a Dash fejlesztői mögött álló jogi személy) vezetője a Business Insidernek nyilatkozva kiemelte, hétről hétre egyre több vállalkozás és magánszemély fordul a kriptovalutájukhoz.

“Több tízezer wallet letöltést regisztrálunk minden egyes hónapban,” részletezte a híroldalon.

“Az év elején Venezuela vált a második legnagyobb piaccá megelőzve Kínát és Oroszországot, melyek alapból nagyok a kriptopénz piacokon.”

Venezuela még hétfőn devalválta a régi bolivárt 96%-al és az új szuverén bolivár értékét az ellentmondásos petró olajalapú kriptovalutához rögzítette aminek hatására pánikszerű hangulat alakult ki az országban még több venezuelait fordítva a decentralizált kriptovaluták felé (egy kis írói szentimentalizmus: még leírni is megdöbbentő, az emberek kvázi inkább preferálnak egy cég vagy anonim csapat által kibocsátott decentralizált globális valutát, mint a saját fizetőeszközüket. Egyértelműen kezd nagyot fordulni a világ és szabályozás ide, szabályozás oda, a nyílt blokkláncú fizetőeszközök lassan a központi bankokkal fognak versenyezni a lakosság kegyeiért még tovább gyorsítva a bankok pénzkibocsátási monopóliumának erodálását).

Eközben a bitcoin is jól teljesít az országban és a LocalBitcoins adatai alapján minden héten megdől az előző kereskedési volumen rekord amit a Purse.io ügyféltámogatási vezetője “tiszta hiperinflációs kétségbeesésnek” nevezett az új szuverén bolivár bevezetése napján.

Dash sajnálatosnak tartja a venezuelai eseményeket, de kiváló alkalom is egyben, hogy még több elfogadóhelyet és felhasználót vonzzon az ökoszisztémájába. Annyira népszerű a Dash Venezuelában, hogy már a Subway gyorsétteremlánc is elfogadja az altcoint, jegyezte meg Taylor.

“94 új elfogadóhelyet látunk a múlt hét óta a DiscoverDash.com oldalon, ami a duplája az átlagos heti 50+ elfogadóhely bővülésnek,” tette hozzá.

Dash már korábban is sokszor került a címlapokra, legutóbb akkor, mikor a jól ismert amerikai műsorszóró nyilvánosan hirdetni kezdte az Egyesült Államokban.

Az altcoin ugyanakkor különösen megszenvedte az elhúzódó kriptotelet és a decemberi 1500$-os csúcsról 150$ dollárig zuhant az értéke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük