Dominóhatás: az Uber is a Bitcoin elfogadását vizsgálja

Múlt év nyarán Michael Saylor MicroStrategy elnök meglökte a bitcoin dominót, az leverte elsőként a PayPalt, majd most héten a Teslát és erre sorra jönnek a nagyvállalati zöngék, hogy a digitális eszköz ilyen-olyan formájú elfogadását, integrálását tervezik. Úgy tűnik a taxiapp Uber ügyvezetője, Dara Khosrowshahi se akar kimaradni a jóból.

“Ahogy mindenféle helyi fizetőeszközt elfogadunk, úgy fogjuk megvizsgálni tranzakciókra használható fizetőeszközökként a kriptovalutákra vagy bitcoinra. Jó az üzletnek, jó az utasainknak és a fogyasztóinknak,” magyarázta Khosrowshahi. “Csak mi nem egy promóció részeként fogjuk tenni.”

A technológiai vállalat több mint 11 milliárd dollárnyi készpénztartalékon ült 2019-ben és mindössze 440 millió dollárt költött rövid lejáratú befektetésekre.

Mindezt úgy, hogy az Egyesült Államok központi bankja 2020-ban több pénzt öntött a piacra, mint az azt megelőző 200 évben. Habár a korlátlan nyomtatás célja nemes (pandémia károk tompítása, fogyasztásra serkentés), de közben a monetáris őrület kezd lassan extrém szinteket ölteni.

A Tesla és MicroStrategy pontosan e miatt a monetáris ámokfutás miatt döntött a Bitcoin mellett, ami fedezetként szolgál egy potenciális dollár készpénztartalék értékzuhanás ellen. A Twitter szintén a Bitcoin integrálását tervezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.