Partnerségre lépett a Dukascopy és a Bitstamp

Az európai Bitstamp kriptotőzsde együttműködést írt alá Svájc vezető online bankjával, a Dukascopy-val, áll egy január 25-ei közleményben.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A Bitstamp fog felelni a Dukascopy Bank bitcoin (BTC) tranzakcióiért. Az ügyfelek ezentúl bitcoin letétet is elhelyezhetnek számláikon, vagy épp átválthatják USD-re és kereskedhetnek a Swiss FX piacokon. A BTC letétkezelés mellett ki is utalhatják tárcáikból a BTC-iket. A Bitstamp reméli, az együttműködés hidat épít a hagyományos pénzügyi szereplők és a kriptoszektor között.

2018 októberében a Bitstamp-ot felvásárolta a belgiumi NXMH befektetési vállalat, ami a dél-koreai médiaóriás NXC Corp. tulajdona, melyre pedig a kínai Tencent feni a fogát.

Egy másik svájci bank, a Falcon Private Bank a hetekben mutatta kezdett el direkt utalásokat és letéti szolgáltatásokat kínálni a bitcoin és altcoin tulajdonosoknak. A bank januártól négy vezető érmét támogat: bitcoint, ethereumot, litecoint és bitcoin cash-t.

Svájc harmadik legnagyobb befektetési bankja, a Vontobel szintén hasonló közleményt adott ki miszerint elindította a saját kriptós letétkezelői megoldását, mellyel elsősorban banki és eszközkezelői ügyfeleiket célozzák. A szolgáltatás keretében kínálnak OTC kereskedést, utalást és tárolást.

2018. decemberében a Zug városában található kripto-völgyet rangsorolták Európa leggyorsabban növekvő techközösségének, hozta ki az Atomico európai tech állapotát felmérő jelentése.

A CV VC friss jelentésében pedig azt olvashatjuk, hogy a kriptotél ellenére Svájcban és Liechtensteinben tovább emelkedik a blokklánc vállalkozások száma.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.