Eddig több mint 500 000 ether került elégetésre

Az Etherchain blokkláncfelfedező adatai szerint eddig több, mint félmillió ether került elégetésre. Az összeg aktuális árfolyamon közel 1.8 milliárd dollárt jelent. Ez a félmillió ETH korábban az Etherem bányászokat illette volna, és mint árlehajtó kínálat jelentkezett volna a piacokon.

Ethereum égetési mechanika

Az ether égetési mechanikát az EIP-1559 fejlesztési javaslat keretében vezették be a hálózaton, ami egy szoft fork volt és nem vezetett a blokklánc kettészakadásához. Augusztus óta a bányászok díja, amelyet korábban a bányászok jutalmazására használtak a tranzakciók transzferja érdekében úgynevezett alapdíjra változott. A bányászjutalom most mint borravaló jelenik meg és nem mint alapdíj.

Az Ethereum hálózat növekvő tranzakciószáma miatt egyre több ether ég el, ami az elmélet szerint a Bitcoinhoz hasonló deflációs eszközzé teszi azt.

Az ether égetés pozitív piaci hatása

A hálózaton jelen lévő érmék száma csökken az aktuális díjégető mechanikának köszönhetően, ami logikusan pozitív hatással lesz az ether árfolyamára. A csökkenő kínálattal és a gyorsan növekvő kereslettel a kereskedők és a befektetők hajlamosakká válhatnak még több ETH-et akkumulálni, mert hosszabb távon további áremelkedésre számítanak.

A hatás már demonstrálható az ETH árfolyamán, hiszen csak októberben 26%-kal erősödött a dollárral szemben. És ha csak augusztust vesszük, közvetlenül az EIP-frissítés után az árfolyam 20%-kal emelkedett, majd hogy korrigáljon 30%-ot.

Publikálás idején az ETH árfolyama 3557$ a Coinbase amerikai váltón. Az ITB adatai alapján jelen árfolyamán az ETH tulajdonosok 93%-ka profitban áll és az ETH tárcák 62%-a immár több mint egy érmét birtokol.

ether égetés mérföldkő
ETH árfolyam | TradingView/BitcoinBázis ether árfolyam oldal

Kapcsolódó cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük