A vagyonnyilatkozatból kiderült, 24 millió dollárnyi monerója van egy politikusnak

Ukrajnában a politikusok nyilvánosságra hozták a vagyonnyilatkozataikat, amiből kiderült, hogy az egyik városi tanácstag több mint 24 millió dollárnyi moneróval rendelkezik.

Míg a politikusok és hatóságok nagy többsége károg a titkoscoin miatt és betiltatná azt, úgy néz ki a honatyák sem vetik meg a monerot és társait. Ukrajnában nemrég kellett leadni a politikusok vagyonnyilatkozatát a korrupció ellenes eljárás keretében, mely nyilatkozatokból azonnal kitűnt az ukrán Kramatorsk város egyik tanács tagjának a jelentése. Rostislav Solod a dokumentum szerint több millió dollárnyi monero (XMR) kriptovalutával rendelkezik.

A birtokában lévő nagyértékű ingatlanokon, autókon és készpénzen kívül, 185 000 XMR boldog tulajdonosa, mely ma nagyjából 24 375 000 dollárt ér. A nyilvánosan elérhető dokumentum szerint a politikus a titkoscoint 2015 decemberében vásárolta, amikor a monero ára 0,30 és 0,50 dollár között ingadozott. Tehát a kriptovaluta akkoriban körülbelül 74 000 dollárjába fájt Solod-nak.

Solod az őszi választások után lett a városháza tagja. Szülei, Jurij Solod és Natalia Korolevska Ukrajna nemzeti parlamentjének, a Verhovna Rada-nak a tagjai. Ukrajna egyébként december elején fogadta el a digitális eszközökről szóló első törvénytervezetét, mely szavazásról Solod szülei hiányoztak.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük