Megállíthatatlanul tör előre a Cardano celebek tweetjei nélkül is

A Cardano népszerűsége az elmúlt időszakban eléggé konstans növekedést mutatott. És bár a token ára szintén elszenvedett némi korrekciós hatást az elmúlt hetekben, mégis az elmúlt 1 évben komoly emelkedés történt az árfolyamban. A Finbold tett közzé olyan adatokat, amelyek szerint az ADA token piaci kapitalizációja 2021. június 15-én 50,42 milliárd dollár volt. Ez nagyobb, mint a Coinbase 49,43 milliárdos piaci értéke. És ha azt nézzük, hogy kik vannak a Cardano mögött, akkor például ott találjuk az online játékokat fejlesztő Robloxot. Amely különösen az Egyesült Államokban népszerű termékeket, játékokat gyárt. Viszont például a Vodafone piaci kapitalizációjától 1 milliárd dollárral elmarad (még) az ADA értéke.

A Cardano blokklánc és tokenje egyre népszerűbb és erősebb

Mindenesetre azért ezek a számok tökéletesen megmutatják, hogy milyen hihetetlen utat járt be eddig ez a blokklánc. A mostani adatok hátterében ugye egyértelműen az áll, hogy a kriptovaluták piacán komoly bővülés volt tapasztalható.

Grafikon

A grafikonon látható, tavaly júniusban 0,1 dollár volt egy ADA értéke, most pedig a májusi korrekció ellenére is nagyjából 1,5 dollár körül kereskednek vele. Ma már az ötödik legnagyobb kriptovalutának számít, annak ellenére, hogy az ADA nem jelenik meg olyan tweetekben vagy megosztó posztokban, mint mondjuk a dogecoin vagy a bitcoin. Az érdeklődés azonban így is óriási. Az adatok szerint 2021. január 1. és május 17. között azon tárcák száma, amelyekben legalább 1 millió dollár értékű ADA van, 1231%-kal megnőtt. Ma már közel 7000 ilyen tárca van, az év elején meglévő 500-hoz képest.

A legnagyobb durranás a mainstreambe történő belépéssel kapcsolatban az volt, amikor bejelentették, hogy a Cardano szerződést kötött az etióp kormánnyal. A blokklánc segítségével fogják majd segíteni az etióp tanárokat és diákokat az oktatási rendszer fejlesztése érdekében. Aztán ott volt például az a partnerség, amelynek keretében már ADA tokennel is lehet fizetni egy ingatlanfejlesztő egyik épületében a bérleti díjakat. És az érdeklődés növekedésével a fejlesztések is gyorsulnak a hálózaton. A hivatalos weboldal bejelentése szerint a Cardano node új verziója, az AlonzoBlue 2.0 már fent van a testneten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük