Élő aukció során árverezi el a játékosok emléktárgyait a Sacramento Kings

A Sacramento Kings árverésre bocsátja Buddy Hield mezét, amit a Dallas Mavericks elleni meccsen viselt. Az árverés lebonyolításához egy blockchain platformot használ.

A Consensys Ethereum fejlesztő vállalattal partnerségben a Kings azt közölte szerdán, hogy élő aukció során árverezik el a csapat emléktárgyait. A platformot a Treum működteti, ami egy ellátási lánc termék és segítségével fogják az aukcióra bocsátott sportolók tárgyait hitelesíteni.

“Olyan alkalmazást akartunk létrehozni, amely valóban növeli a rajongók lelkesedését” – mondta Bradley Feinstein, a Consensys üzletfejlesztési vezetője.

Ha a Buddy Hield játékos mezének aukciója sikeres, akkor a következőképp fognak működni az élő aukció: az otthoni meccsek során a Kings rajongók licitálhatnak a csapat játékosai által viselt felszerelésekre. Minden aukció a meccskezdéstől éjjel 11:59 óráig tart. Az összes tárgy hitelesítése és rögzítése a Treumon fog történni, beleértve a meccset, szezont, a játékost és az időbélyegzőt, amik együttesen adják azt a digitális tokent, ami egyben tulajdonjogot is biztosít a tárgy tulajdonosának.

A Hield az aukcióiból származó bevételt a 2019-es Dorian hurrikán (Hield a Bahama-szigetekről származik) áldozatainak megsegítésére fordítja, míg a jövőbeli aukciókból származó bevételek a Sacramento Kings alapítványához kerülnek.

A Kings technológiai igazgatója, Ryan Montoya elmondta, hogy a Kings nyitni szeretne a blockchain felé, hozzátéve, a csapat 2014 óta elfogad bitcoint és mellette más blockchain-alapú fantoken megoldásokat is kínál.

Kapcsolódó cikkeink: