Elfogatóparancsot adott ki egy mexikói bíróság két magyar kriptocsaló ellen

Elfogatóparancsot adott ki két magyar ellen egy mexikói bíróság, a SYDYG nevű mexikói blokkláncfejlesztő cég ügyében lefolytatott vizsgálat után, ami (állítólag) az Ilcoin nevű blokklánc technológia fejlesztő-tulajdonosa. A két magyar személy, K. Géza, és a lánya K. Réka, állítólag egy magyar ügyvédi irodán keresztül megpróbálták lekapcsolni a SYDYG által tulajdonolt Ilcoint és annak közösségi oldalait.

K. Géza a publikusan elérhető források szerint az Ilgamos nevű kriptovaluta Ponzi kitalálója, aki egy EUIPO védjegyre hivatkozva követelte magának az Ilcoin tulajdonjogát. A NewsBTC-re kirakott sajtóközlemény szerint azonban ezek a  követelések illegitimek, illetve a mexikói rendőrség nyomozása alapján csaláson alapulnak, ugyanis az eszközök a SYDYG-et illetik.

A Chiapas állambeli Chiapa de Corzo városi rendőrség által lefolytatott nyomozás után a kerületi ügyészség pénzügyi csalás megalapozott gyanúja miatt adott ki elfogatóparancsot a két magyar állampolgár ellen.

Az Ilgamos nevű egy-a-sok-közül piramisjáték, ami aranyfedezetű kriptót bocsátott ki még 2015-ben indult. Azon kívül, hogy minél több új tagot kellett toborozni, akiknek még havi 15€ havidíjat is be kellett fizetniük, abszolút de semmi értelme nem volt, azon túl, hogy a piramis csúcsán elhelyezkedő személyek a végén exit átveréssel szépen kislisszoljanak a projektből. Egyébként a szlovák cégjegyzék szerint az Ilgamos mind K. Réka és mind K. Géza nevére be lett jegyezve még 2020 elején, ahogy az Ilgon is K. Gézáéra megint csak 2020 elején.

Az ügy meglehetősen kacifántos, a K. család látszólag erősen benne van a kriptós buliban, de sajnos nem a jogkövető oldalon. A mexikói SYDYG 2017-ben megvette az ILCOIN-hoz kapcsolódó tulajdonjogokat az Umbrella IT Service Corporation nevű cégtől, és azóta állítólag nem is állnak kapcsolatban K. Géza és K. Réka cégeivel, akik ennek ellenére maguknak követelik az ILCOIN-t.

Amint további információhoz jutunk, frissítjük a tartalmat.

Kapcsolódó: