Elítéltek hat kínait az 5.8 milliárd dolláros PlusToken Ponzi ügyében

Megkezdődött az a 109 fő elszámoltatása Kínában, akik az 5.8 milliárd dolláros pénzügyi kárt okozó PlusToken kriptovaluta piramisjáték mögött álltak. Hat embert ítéltek el az első körben.

A fő vád a hat kínai ellen “bűnözői piramis séma szervezése és vezetése”.

A 109 kínai állampolgárt még júliusban fogták el, 27-en vezetői tisztséget töltöttek be a ponziban, 82-en pedig mint vezető piramisrendszer terjesztők vettek részt benne.

Májusban lekapcsolták az állítólagos agyát is a piramisnak, azt megelőzően 2019. júliusban hat gyanúsítottat Vanuatun fogtak el a kínai hatóságok.

A PlusToken piramis fehér könyve 2018. februárban jelent meg a projekt magát egy dél-koreai kriptotőzsde 10% – 30%-os garantált havi megtérülést kínáló tokenjének beállítva.

Működése alatt több mint 200 000 bitcoint (BTC), 789 000 ether (ETH) és 26 millió Eos (EOS) tokent húzott be több mint 3 millió gyanútlan áldozattól 2019 május 30-áig.

A PlusToken által gyűjtött likvid digitális eszközök a bűnözők lekapcsolása óta érintetlenek, jelentős on-chain mozgásra nem volt példa, ami azt jelenti, hogy a tárcák privát kulcsainak adminját is elfogták.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük