Szó szerint megtorló hadjáratot indított a kínai kormány a PlusToken piramis kiagyalói ellen

Jelenkorunk egyik legnagyobb kriptovaluta átverése ellen szabályos megtorló hadjáratot hirdetett a kínai kormány. Ezúttal 27 újabb kínai állampolgár került lakat alá a PlusToken piramis szervezésének gyanúja miatt.

Az állami médiaportál, a Chinanews jelentése szerint, a kínai Közbiztonsági Minisztérium újabb PlusToken szervezőket fogott el és ezzel “teljességgel elpusztította egy olyan kiterjedt multinacionális multi-level marketing (MLM) hálózatnak a szervezetét, ami mind Kínában, mind külföldön hódított.”

A minisztérium még múlt évben kezdett el nyomozni a PlusToken piramis után miután napvilágot látott a hálózat kiterjedtsége és az ellopott Bitcoinok (BTC) volumene.

A piramisjáték főhadiszállása Jangcseng városban, Csiangszu tartományban volt. A minisztérium állítása szerint több mint kétmillióan fektettek be a 3000 szintes piramisjátékba és az így gyűjtött teljes összeg elérte az 5.7 milliárd dollárt, ami ~1680 milliárd forintnak felel meg.

A minisztérium egy külön munkacsoportot állított fel a ponzi felgöngyölítésére és az ügynökeik Vanuatuban, Kambodzsában, Vietnámban és Malajziában is lecsaptak a többségében kínai állampolgár szervezőkre.

Egy márciusi jelentés szerint a befektetőktől kicsalt és a beszervezők között ki nem osztott Bitcoinok nagysága elérte a 61 229 BTC-t (198 milliárd forintot) mikor a kínai hatóságok elkezdték felszámolni a hálózatot.

Sokan a kriptovaluta szektorból arra a következtetésre jutottak, hogy a hálózat kiterjedtsége és a kicsalt Bitcoinok nagysága tehetett az év elején gyakoribb árfolyam volatilitásokról, és hozzájárult a márciusi brutális árfolyam eséshez is.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük