Hall of Fame: felkerült a Smart Crypto Note a Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetések oldalára

Úgy tűnik már a Magyar Nemzeti Bank ingerküszöbét is megütötte a feltételezhetően Ponzi-sémán alapuló Smart Crypto Note mögött álló Blockchain Solutions Szolgáltató és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság aktivitása.

A Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetések oldalára a napokban kerülhetett fel a társaság, méghozzá pontosan oda, ahova a legjobban passzol: a Bitconnect piramisjáték alá.

Hall of Fame: felkerült a Smart Crypto Note a Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetések oldalára

A figyelmeztetésben a következő olvasható:

“A Blockchain Solutions Szolgáltató és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság az MNB által vezetett nyilvántartásokban nem szerepel, felügyeleti engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység Magyarországon történő végzésére nem jogosult.”

Márpedig ahogy korábban már megírtuk, a Smart Crypto Note révén a cég pontosan ilyen bejelentésköteles tevékenységet folytat, pusztán annyi a különbség, hogy likvid kriptopénzben, bitcoinban gyűjtenek forrásokat és azért értéktekelen SCN és FRH virtuális pénzt adnak. Lévén szó a cég egy webirodán kívül semmiféle bizonyított blokklánc technológia architektúrát nem képes felmutatni, ezzel itt már ki is merítette a kriptovaluták körüli felhajtásra élősködőként kapaszkodó csalás fogalmát.

Olvasóinkat óva intjük attól, hogy a közelébe menjenek a Smart Crypto Note-nak, mert ahogy lenni szokott, görög utaztatás ide, nyereményakciók oda, a cég alapítói előbb-utóbb futni fog legalább 1900 károsult pénzével (a számot a Smart Crypto Note Facebook csoportjának követői alapján feltételezzük).

Egyébként a Smart Crypto Note olyan illusztris társaságba került az MNB listáján, mint a Onecoin, a Minax vagy épp a Berki Krisztián által egy időben halomra hirdetett Invia World. Gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük