Hall of Fame: felkerült a Smart Crypto Note a Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetések oldalára

  • 73
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Úgy tűnik már a Magyar Nemzeti Bank ingerküszöbét is megütötte a feltételezhetően Ponzi-sémán alapuló Smart Crypto Note mögött álló Blockchain Solutions Szolgáltató és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság aktivitása.

A Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetések oldalára a napokban kerülhetett fel a társaság, méghozzá pontosan oda, ahova a legjobban passzol: a Bitconnect piramisjáték alá.

Hall of Fame: felkerült a Smart Crypto Note a Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetések oldalára

A figyelmeztetésben a következő olvasható:

“A Blockchain Solutions Szolgáltató és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság az MNB által vezetett nyilvántartásokban nem szerepel, felügyeleti engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység Magyarországon történő végzésére nem jogosult.”

Márpedig ahogy korábban már megírtuk, a Smart Crypto Note révén a cég pontosan ilyen bejelentésköteles tevékenységet folytat, pusztán annyi a különbség, hogy likvid kriptopénzben, bitcoinban gyűjtenek forrásokat és azért értéktekelen SCN és FRH virtuális pénzt adnak. Lévén szó a cég egy webirodán kívül semmiféle bizonyított blokklánc technológia architektúrát nem képes felmutatni, ezzel itt már ki is merítette a kriptovaluták körüli felhajtásra élősködőként kapaszkodó csalás fogalmát.

Olvasóinkat óva intjük attól, hogy a közelébe menjenek a Smart Crypto Note-nak, mert ahogy lenni szokott, görög utaztatás ide, nyereményakciók oda, a cég alapítói előbb-utóbb futni fog legalább 1900 károsult pénzével (a számot a Smart Crypto Note Facebook csoportjának követői alapján feltételezzük).

Egyébként a Smart Crypto Note olyan illusztris társaságba került az MNB listáján, mint a Onecoin, a Minax vagy épp a Berki Krisztián által egy időben halomra hirdetett Invia World. Gratulálunk!

[su_box title=”FELHÍVÁS!!!” style=”glass”]Kötelességünknek érezzük, hogy tegyünk a legitim kriptovaluták, (ahogy a Bitcoin is) körül elvadult piramisprojektek ellen. Az egyik ilyen kötelezettségünk a Firstcoin kriptovaluta magyar kitalálói felé van, akik hétköznapi ember számára felfoghatatlan, 98 millió dollárral léptek meg átverésük befellegzése után több ezer magyar és több tízezer külföldi állampolgárt megkárosítva. Olyan magyarországi kárvallottak jelentkezését várjuk, akik elszenvedői voltak illegális ügyködésüknek.[/su_box]

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.