Eljött az ideje a bitcoin vásárlásnak. Hol is pontosan?

Az idei szeptember nem a Bitcoin hónapja volt, az átlaghőmérséklet többet emelkedett az ősz ellenére mint a bitcoin árfolyama. Az egész szeptember 13-án indult, akkor érte el a havi maximumát 12 000 USD áron. Majd 19-étől indult a lejtmenet. Az árfolyam a következő 1 hétben még valahogy tartotta magát, ha már a trend negatív volt, de már érződött az erőlködés, hogy 10 000 dollár felett maradjon az árfolyam. Majd 24-én szakadt be az árfolyam és a zuhanás egészen szeptember 30-ig tartott, és 7 655 dollárnál találta meg a mélypontot. Az elmúlt napokban a helyzet enyhe emelkedőbe váltott, tegnap pedig újra 8 000 dollár felett tudott zárni az árfolyam.

coinmixed, árfolyam, bitcoin vásárlás
BTC/USD árfolyam, 4 órás | Coinmixed.eu

Az árfolyamesés okai

Az elmúlt időszakban mi is több szemszögből vizsgáltuk, hogy mi okozhatja ezt a jelentős 20%-os esést. Egy magyarázat lehet az intézményi befektetőknek a lehetséges piaci manipulációja, ami által könnyen profitot tudnak realizálni. Egy másik vizsgálat a hashráta zuhanásával is összekapcsolja az árfolyamesést. Tehát az okok sokrétűek, egyértelmű magyarázat nincs, egy biztos, hogy szeptemberben teljesített a legrosszabbul a Bitcoin az idei évben.

Az alacsony ár viszont sok magánszemély, kereskedő vagy intézményi befektető számára új lehetőségeket kínál. Ugyanis ha valaki 8000 dolláron száll be, és a következő hónapban az árfolyam magára talál, és eléri az idei átlagos 10 – 11 ezer dolláros szintet, akkor nagyon rövid idő alatt akár 20-30%-os profitot is zsebre tud tenni.

Tehát, ennek tükrében a beszállás melletti érvek jóval súlyosabban esnek latban, mint a piacokról való exitelés és eladás. Ez különösen annak fényében állja meg a helyét, hogy már kevesebb mint egy év van hátra a blokkjutalom feleződésig, ami felére vágja a Bitcoin napi kínálatot.

Hogyan kezdj hozzá a Bitcoin vásárláshoz?

Bitcoint tudsz vásárolni bitcoin váltóktól vagy egyenesen a piacokról, más magánszemélyektől.
Számos módon tudsz fizetni a bitcoinodért: kezdve a készpénztől, a bankkártyán át a banki átutalásig, és nem utolsó sorban, más digitális fizetőeszközökkel, attól függően, hogy kitől vásárolsz és hol laksz.

Magyarországon az egyik legjobb szolgáltató, aki személyes, online regisztráció nélküli és online regisztrált vásárlási lehetőséget is kínál az a Coinmixed magyar kriptotőzsde.

Személyes vásárlási lehetőségek

Ha olyan típusú ember vagy, aki szereti a pénzügyeit személyesen intézni, és a normál bankolást is bankfiókban intézed, akkor javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot a Coinmixed munkatársaival. Legegyszerűbb, ha telefonon a +36 (1) 44-33-600-ás számon vagy e-mailben az [email protected] címen keressük őket.

Amennyiben pedig a személyes kriptovaluta vásárlás érdekelne, megtalálhatóak a munkatársak az irodájukban a Lurdy Házban (Könyves Kálmán krt. 12-14). Itt a személyes megbeszélés mellett már azonnali vásárlásra is van lehetőség, akár készpénzes fizetési lehetőséggel is.

A vállalat két kripto-ATM-et is üzemeltet, ahol egyszerűen intézhetjük a személyes vásárlást. Az egyik ATM szintén a Lurdy-házban található a Scitec Gold Gym mellett, a másik ATM-et pedig a Corvin sétány 2B alatt helyezték el. Míg az ATM a Lurdy-házban 0-24-ben üzemel, a Corvin sétányon reggel 8 és este 8 között tudsz digitális valutát vásárolni. Az ATM-ekben BTC, ETH és LTC vásárolható, eladni pedig BTC és LTC-t lehet.

Online vásárlás a Coinmixed.eu weboldalon

A Coinmixed.eu oldalon nagyon egyszerűen, akár regisztráció nélkül is tudsz kriptót vásárolni. Az ilyen típusú vásárláshoz csak egy érvényes email címre és telefonszámra van szükség.

Első lépésben kiválasztjuk, hogy milyen értékben akarunk digitális coint vásárolni. Az oldal a következő coinok vásárlását teszi lehetővé: bitcoin (BTC), litecoin (LTC), ether (ETH), inlock (ILK), USDC és USDT stabilcoinok.

coinmixed, árfolyam, bitcoin vásárlás

Miután kiválasztottuk a vételi mennyiséget és a kriptót, a következő oldalon meg kell adnunk a vezetéknevünket és keresztnevünket, és el kell fogadni, hogy saját elhatározásból vásárolunk, a fizetést mi kezdeményezzük, és kizárólag kriptopénzt vásárolunk.

A következő oldalon kéri a weboldal az érvényes telefonszámunkat és a tárcacímünket. Fontos kiemelni, hogy mindig a saját telefonszámunkat adjuk meg, mert az oldal egy megerősítő üzenetet fog küldeni SMS-ben, amit majd be kell írnunk a vásárlás megerősítéséhez.

A megadott email címre egy megerősítő email érkezik, ahol jóvá kell hagyni a tranzakciót. A gombra kattintva kapjuk a telefonunkra a megerősítő kódot. Ha azt is megadtuk, a vásárlás jóváhagyásra kerül, és átirányít minket egy banki oldalra, ahol a netes vásárláshoz hasonlóan bankkártyával fizethetünk.

Online vásárlás regisztrációval

A regisztráció folyamata is nagyon egyszerű a weboldalon. Egy érvényes email címet kell megadni, és beírni a jelszavunkat. Négy pipával igazoljuk, hogy elmúltunk 18 évesek, elfogadjuk a szabályzatot, nem vagyunk közszereplők, és ha akarjuk, akkor feliratkozunk a hírlevélre.

A regisztráció után a megadott email címre egy megerősítő email érkezik, erre kattintva jóváhagyjuk a regisztrációt, és be is léphetünk a weboldalra.

A kezdőoldal két fő részből áll. A felső rész mutatja az aktuális egyenlegeket az elérhető 6 kriptovalutából: bitcoin, litecoin, ethereum, inlock token, USDC és USDT. A képernyő alján pedig kiválaszthatjuk az adott valuta árfolyamát, és figyelhetjük 5 perctől 1 napos bontásban az árfolyam alakulását.

A megadott valuta Befizetés gombjára kattintva indíthatjuk a Bitcoin vásárlást. Legenerálódik a Bitcoin wallet címe, amit ha bemásolunk a saját tárcánkba, már küldhetjük is a coint.

coinmixed, árfolyam, bitcoin vásárlás

Az oldal főmenüjében további funkciók választhatók

A Vétel/Eladás menüben a már meglévő és a Coinmixed oldalán kínált tárcából vehetünk további coinokat, a Tranzakciónapló pedig listázza, hogy milyen tranzakciókat hajtottunk végre az oldalon.

Két fontos menüpontot kell még kiemelni.

A Bankszámla oldalon a saját bankszámlánkat adhatjuk hozzá a profilunkhoz, így ha valamelyik digitális coint el akarjuk adni, akkor rögtön egy kattintással a saját számlánkra utalhatjuk a pénzt. Itt a szokásos banki azonosítókat kell megadni – Számla neve, pénzneme, bank neve, címe, IBAN számlaszám és a SWIFT-kód. A verifikációhoz szükséges feltölteni egy bankszámlakivonatot is, amin látszik a számlatulajdonos neve és bankszámlaszám.

A Coinmixed oldal saját online tárcaszolgáltatást is kínál. Itt a profilunk alatt az elérhető 6 kriptovalutához hozhatunk létre saját tárcát. Ez egy nagyon fontos kényelmi funkció, mert így egy platformról tudjuk kezelni az összes kriptóhoz kapcsolódó funkciót.

A tranzakciós díjak és egyéb hasznos szolgáltatások

Ahogy már korábban írtuk, a Coinmixed lehetővé teszi a regisztráció nélküli vásárlást is. Ez azonban csak az egyik kedvező kínálata a társaságnak. Az oldal a tranzakcióhoz kapcsolódó díjak terén is nagyon transzparens. Egyértelműen jelzi, hogy tranzakcióként 3,5%-os díjat számol fel, azonban ehhez nem jön már rá semmilyen rejtett költség. Eladás és vétel esetén is a minimális összeg 20 000 forint, és kiutalás és beutalás esetén sem számol fel a SEPA utalások után semmilyen költséget.

Az oldal a támogatás területén is kiemelkedő. Folyamatos supportként magyar nyelvű telefonos segítségnyújtást kínál, ha a folyamat bármely részében elakadnánk. Az oldal letétkezelést is kínál, itt a minimális letét szintén 20 000 forint, míg maximális letétként 18 millió forintot kezelhetünk, viszont a digitális coinok esetében nincs ilyen korlátozás.

Zárógondolatként azt érdemes kiemelni, hogyha egyszerűen és gyorsan online vagy személyesen szeretnél Bitcoint vásárolni, a Coinmixed.eu ehhez minden lehetőséget megad méghozzá magyar nyelven.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük