Elzárják a csapot: Kína visszafogja a bitcoin bányászokat

A száraz évszak közeledtével a kínai bányászok arra kényszerülhetnek, hogy csökkentsék az elektromos áram fogyasztásukat, ami közvetlen hatással van a bitcoin bányászatra.

Az Asia Times cikke szerint a kínai Szecsuan tartományban komoly fejtörést okoz majd a közelgő száraz évszak a bitcoin bányászok számára. A januártól áprilisig tartó időszak során jelentősen visszaesik a csapadék a régióban, mely révén a főként vízenergián alapuló elektromosság ára emelkedik. Ráadásul az előrejelzések szerint közel 30%-al nőtt meg az igény a lakossági háztartások felől a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Emiatt a hatóságok úgy döntöttek, hogy előnyben részesítik a háztartásokat az energia kiszolgálás terén, mely negatívan érintheti a kínai bányászfarmokat.

Néhány vízenergiával üzemelő erőmű már bírságot is kapott összesen 140 ezer dollár értékben, mert kormányzati engedély nélkül nyújtott energiát bitcoin bányászoknak.

Szecsuan tartomány közel 50%-át adja a bitcoin hash erőforrásnak, a farmok pedig jelentős mértékben használnak vízenergiát a gépek áramellátásához. Belső-Mongóliában már lépett a kínai kormányzat hasonló ügyben, szeptemberben rendszerszinten kapcsolta le a bányászfarmokat, amikor a bitcoin bányászatot kivették az engedélyezett gazdasági tevékenységek közül. Most azonban nem ilyen direkten közelíti meg a problémát a helyi hatóság, azonban az olcsó elektromos áram kulcs fontosságú a hatékony és jövedelmező bitcoin bányászathoz, ezért fontos figyelemmel kísérni az eseményeket, hogy a bányászfarmok hogyan reagálnak a szigorításra.

A bitcoin bányászok ilyen körülmények között dönthetnek a relokáció mellett. A szomszédos országok, mint például Oroszország, megfelelő alternatíva lehet, de korábban írtunk a közeli Iránról, ahol szintén megnőtt a kínai bányászok száma.

Kapcsolódó cikkek:


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.