Esik a bitcoin dominancia, szárnyalnak az altcoinok

A bitcoin a napokban 36,000$ és 38,000$ dollár között mocorgott, ami esélyt adott az altcoinoknak, hogy növeljék piaci részesedésüket a vezető digitális eszközzel szemben. Cikk írásakor a BTC dominanciája 60.5%-ot mutat a CMC-n, utoljára október végén volt ilyen alacsonyan.

Akik már követik egy ideje a kriptopénz piacokat, tudhatják, hogy a Bitcoin dominancia esése egyenlő az altcoinok ralijával, ahol gyakran nem egyszámjegyű napi erősödés a norma, hanem a kettő, néha három.

Úgy látszik ennek lehettünk tanúi az elmúlt napokban, mivel egyes altok 2-, néha 3számjegy %-ot erősödtek húzva magukkal a piac többit részét is.

Az elmúlt 24 óra prominensebb altjai közé tartozik a Ox (ZRX) 98%-kal, a Kyber Network (KNC) – Maker (MKR) duó 57 – 57 százalékkal, a NEXO, Alpha Finance (ALPHA) és az Ocean Protocol (OCEAN) közel 30%-os gyarapodással. A felsorolt altok többsége egyébként decentralizált pénzügyi tokenek is egyben, szóval a friss altcoin ralit DeFi-raliként is jellemezhetjük.

A DeFi tokenek közül egyébként a kisebbek is jól teljesítenek, az Aave (AAVE), Compound (COMP), Ren (REN), Terra (LUNA) és Kava (KAVA) mind legalább 20 százalékot erősödött az elmúlt 24 órában. Az Akropolis (AKRO) pedig +123%-ban áll, több mint 400 millió dolláros napi volumen mellett.

A DeFi-tokenek felülteljesítésének köszönhetően a teljes DeFi-protokollokban zárolt tokenérték is kilőtt és a január elseji 15 milliárd dollárról 34 milliárd dollárra katapultált.

Ha a blokklánc platformokat tekintjük, akkor egyértelműen az Ethereum natív ether tokenje ment kiemelkedőt, ami 2018-as mindenkori csúcsát megdöntve pixelidőkör 1700 dollár fölött kereskedik.

De itt érdemes megemlíteni néhány versenytárs blokklánc platform natív tokenét is, mint a Polkadot-ot (DOT) és a Cardano ADA tokenjét, ami 20%-ot és 39%-ot mentek az elmúlt hét nap során.

És most jő a legfontosabb kérdés: vajon meddig tartható fenn a rali? Van-e lufi, lesz-e lufi az alt és bitcoin piacán?

Ha @CryptoPatel TradingView elemzésére hagyatkozunk, akkor az 52%-on találunk csak egy nagyon komoly BTC dominancia támaszt, ami annyit jelent, hogy bőven van hely az alt ralira mialatt az ellenállás vonal 61%-on csücsül. Ha ezt sikerül áttörnie a BTC-nek, akkor meg se állhat 70%-ig sírásra kényszerítve az altcoin befektetőket, már ha nem lépnek időben.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük