Rég nem látott magasságokban a Bitcoin dominancia a kriptovaluta piacon

A világ első kereskedelmileg is sikeres kriptovalutája 2019 decembere óta nem látott piaci érték dominanciát ért el a kriptovaluta piacok több, mint 7000 alternatív megoldásával szemben.

68% fölött a Bitcoin dominanciája

A CoinMarketCap indexoldal adatai alapján a Bitcoin részesedése a piaci érték tortából 68.1%-os, ami 12%-kal magasabb részesedés a nyári DeFi felfutás idején megélt altcoin szezon értékeihez képest. A szintet utoljára 2019-ben, majd előtte 2017-ben tudta csak megközelíteni a Bitcoin. Dollárban a BTC kapitalizációja 456,300,000,000$ 18.5 millió kibányászottra vetítve.

A maradék piaci értéken osztozik az Ethereum (10%), Tether és XRP (3% – 3% each), Litecoin és Bitcoin Cash (1% – 1%), és Cardano (0.76%), az összes 7000+ többi alt pedig a maradék 12%-ot teszi ki.

A második félévben volt egy kisebb megtorpanása a Bitcoinnak, mikor az Ethereum blokkláncán futó DeFi tokenek elkezdtek komolyabban felfutni. Sorra jelentek meg az elsősorban ennivaló fazonírozású tokenek, mint a KFC, YAM, SUSHI, HOTDOG stb. egyes több, mint 1,000%-os megtérüléseket ígérve a befektetőknek. A legtöbb ilyen DeFi-token azóta az entrópia áldozatává vált a Yearn Finance, Synthetix, Aave, UniSwap és más kisebb DeFi protokoll tokenjét leszámítva.

Bitcoin dominancia a kriptovaluta piacon
Forrás: CoinMarketCap

2018 óta a dominancia emelkedés 100% fölötti, akkor az ICO-lufik miatt járt rekord alacsony 32%-on.

A magas Bitcoin dominancia okokról ezekben a cikkekben olvashattok:

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük