Florida az új kriptobarát állam, tárt karokkal várja a bitcoinistákat

Íme a legújabb bitcoin-barát állam: Florida kormányzója, Ron DeSantis legutóbb olyan programcsomagot javasolt, mely megreformálná az ország pénzügyi rendszerét, és hozzájárulna Miami polgármestere, Francis Suarez erőfeszítéseihez.

A kormány boldogan fogadja és biztosítja, hogy az állam kriptobaráttá váljon” – jelentette ki DeSantis.

Az állam jövő évi költségvetésében szereplő kriptovalutákkal kapcsolatos javaslatok keretében, az országban működő vállalatok számára lehetőség nyílna, hogy bitcoinban és kriptovalutákban fizessék az állami díjakat. A lépéssel egyébként további nagypályás befektetőket próbálnak Floridába vonzani, hiszen Miami terveinek köszönhetően idén rengeteg új vállalat beáramlása volt tapasztalható. Aki egyébként lemaradt volna, a sikerek Francis Suarez nevéhez fűződnek, aki először indítványozott kriptobarát terveket, barátságosabb szabályozást és újszerű fejlesztéseket szorgalmazva városi szinten, hogy lehetővé tegye a bitcoinhoz kapcsolódó innováció felvirágzását.

Idén először javasolta, hogy integrálják a bitcoint Miami működésébe, a lakosok bitcoinban fizethessék a városi díjakat és ingatlanadókat, és kriptóban is kapják fizetésüket. A polármester később megyei támogatást is kapott, az állami szintű támogatás ugyanakkor tovább javíthatja Miami esélyeit, mivel a legtöbb fejlesztés azóta elakadt. Októberben Suarez egyébként már bejelentette, hogy a helyiek bitcoinban történő kifizetésének terve előre haladóban van, novemberben pedig örömmel vállalata, hogy fizetésének teljes egészét bitcoinban vegye fel.

Ugyan a városi, megyei és állami törvényhozásban egyelőre még felfutóban vannak Miami erőfeszítései, a bitcoin iránti ígéretek és izgalmak valóban Floridába terelte a kriptó-őrült óriásokat – sőt, júniusban egyenesen a napsütötte Miami volt a Bitcoinisták Mekkája.

Forrás