Gázolaj hiány, Oroszországot támadó Anonymus, szárnyaló aranyalapú kriptók – Íme a márciusi kedvencek

1. Az Anonymus ott támadja Oroszországot, ahol a legjobban fáj

Az Anonymus néven ismert decentralizált hackercsoport kiberháborút hirdetett, és ott rúg az orosz kormányba, ahol a legjobban fáj. Az alábbiakban összefoglaljuk a hacktivisták leghátborzongatóbb támadásait.

Anonymus orosz-ukrán háború

2. Nagyon nagy gáz lehet, elfogyhat a dízel, jöhet a jegyrendszer

A világpiacokon az Oroszországgal szembeni szankciók miatt a gázolaj mennyisége csökken, és Európát fenyegeti leginkább a rendszerszintű hiány veszélye, amely üzemanyag jegyrendszer bevezetését is elhozhatja – figyelmeztettek a világ vezető olajkereskedelmi csoportjai.

dízel jegyrendszer

3. Óriási és rejtélyes robbanás rázta meg a világűrt – ideje elkezdenünk félni?

Egy robbanás a világűrben, amely a kutatók előtt is rejtély s ők sem tudják, hogy mi okból történt – akárcsak egy katasztrófafilm nyitójelenete, nemde? Azért ne szaladjunk ennyire előre. Számos alkalommal fordult már elő hasonló eset, a mostani azonban minden korábbinál nagyobb horderejű volt. Talán földönkívüliek lehettek azok vagy rosszul sült el egy titkos akció, netalán közeleg egy újabb ősrobbanás? Nézzük mi a véleménye erről a szakavatott forrásoknak.

robbanás a világűrben

4. A Revolut vezetője elhagyja a (süllyedő) hajót

A Revolut értékesítési vezetője állítólag elhagyja a céget, hogy elindítsa saját Web3-as startupját.

Revolut díjak

5. Az orosz rubel menthetetlennek tűnik, a lakosok áttértek a BTC használatára

Az orosz rubel értéke valóságos zuhanórepülésbe kezdett miután Oroszország megtámadta Ukrajnát a múlt héten. Az ország ezen lépését azóta rekordalacsony árfolyammal hálálta meg a pénzügyi világ. Az orosz kormány viszont mindent megtesz annak érdekében, hogy mentse a rubelt, de eddigi törekvéseik mind haszontalannak bizonyultak. A történelmi mélységbe zuhant valutát már a helyi lakosság sem szívleli, s jobbnak látták áttérni a kriptovaluták használatára.

EU bitcoin betiltását

6. Hogyan készüljünk fel a hiperinflációra?

Az elmúlt hetek eseményei miatt világszerte tovább erősödik az infláció. Az Oroszország elleni szankciók nem csak az agresszort érintik rosszul, de a gyengébb gazdaságokat is megviseli.

Infláció

7. Az Anonymous az orosz katonáknak Bitcoint kínál a feladott tankokért cserébe

A hírhedt hackercsoport – az Anonymous – egy újabb nem konvencionális támadást indított az oroszok ellen. Állítólag Bitcoint ajánlott fel az orosz katonáknak, ha átadják a tankjaikat. A csoport több mint 52 000 dollárt fizetne Bitcoinban minden egyes átadott harci járműért.

hackertámadás

8. Kínai gyerekek tucatjai lettek leukémiások a COVID-oltás után

Miután megkapta az első COVID-19 vakcinát, Li Jun 4 éves gyermeke lázas lett és köhögött, ami egy rövid kórházi kezelés után gyorsan elmúlt. A második oltás után azonban az apa megérezte, hogy valami nincs rendben.

kínai gyerekek covid-oltás

9. Európa cseppfolyósított gáz mesterterve ezer sebből vérzik

Oroszország Ukrajna elleni inváziójának hatására Európa számos országa bejelentette, hogy LNG azaz cseppfolyósított gáz szállítmányokkal igyekezne függetlenedni az orosz gáztól. Az LNG (Liquid Natural Gases) vagy LPG (Liquid Petroleum Gases) gyakorlatilag cseppfolyós állapotba kényszerített földgáz, amit tankerhajóval szállítanak a célhelyre. Nem véletlen azonban, hogy ezt a technológiát leginkább csak ott használják, ahol helyi források nincsenek, és a vezetéken érkező nagy mennyiségű gáz sem elérhető.

európa cseppfolyósított gáz

10. Az aranyalapú kriptovaluták szárnyalása már megindult

2022 első hónapjai sem hoztak semmiféle megnyugvást a világgazdaság és a pénzügyi piacok számára. A hagyományos és decentralizált pénzügyi piacokon is erősödő bizonytalanság ütötte fel a fejét, ahogy a politikai, gazdasági és szabályozói környezet is teljesen átalakult. De főleg az orosz-ukrán konfliktus és a kapcsolódó hatások okozzák a legnagyobb fejtörést mindenkinek. Az arany mindig is egyfajta menekülési út volt a befektetők számára, amikor a részvények és kötvények mélyrepülésbe kezdtek.

Arany