A bitcoin és az ether zöldben, a globális enyhülési ciklus kezdeteként

Az elmúlt 24 órában több mint 100 millió dollárnyi BTC Price BTC Price és ETH Price ETH Price short pozíciót likvidáltak. A kriptopiac Ázsiában zöldben kezdte a kereskedési napot. A befektetők örülnek a BlackRock tokenizációs törekvéseinek és a globális központi banki lazítási ciklus kezdetének.

A Bitcoin (BTC), amely a világ legnagyobb digitális eszköze, 67 300 dolláron kereskedett. A 24 órás alapon 4,9%-kal emelkedve, míg az ether 4,7%-kal magasabb áron, 3400 dollár felett futott. A CoinDesk 20 (CD20), amely a leglikvidebb kriptovalutákat méri, a cikk írásakor körülbelül 5%-kal emelkedett.

Bradley Park, a CryptoQuant elemzője a nyereséget annak tulajdonítja, hogy a piac megemésztette a BlackRock tokenizált termékeket célzó alapját az Ethereumon, a BUIDL-et.

A bitcoin és az ether ellen fogadók jelentős veszteségeket könyvelhetnek el. A CoinGlass azt mutatja, hogy az elmúlt 24 órában több mint 100 millió dollárnyi tőkeáttételes határidős pozíciót likvidáltak. Ezekből mintegy 60 millió dollárnyi rövid BTC pozíciót és 42,8 millió dollárnyi ether short pozíciót.

Eközben a BTC emelkedhet, mivel a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) eladási nyomása lelassult. Az elemzők a Genesis részvény eladására hivatkoznak, amelytől a GBTC kiáramlása fellendülhetett.

A makrotényezők továbbra is bikásan alakulnak. A múlt héten a Svájci Nemzeti Bank (SNB) váratlanul csökkentette az irányadó kamatlábat, elindítva ezzel a globális lazítási ciklust. A mexikói központi bank szintén csökkentette a kamatokat, és a Federal Reserve, az Európai Központi Bank és a Bank of England is megalapozta az elkövetkező hónapok úgynevezett likviditás-könnyítését.

Bár úgy tűnik, hogy régóta esedékes egy piaci korrekció, középtávon elég kedvezően alakulnak a részvények, lakóingatlanok, arany, bitcoin stb. kilátásai, ha ez így lesz. Ebből a szempontból nem meglepő, hogy a részvények és az arany máris új történelmi csúcsokat döntött.

– nyilatkozta az X-en a Blokland Smart Multi-Asset Fund alapítója és kezelője, a globális enyhülési ciklus kezdetét magyarázva.