Grayscale: Az új befektetők az Ethereumot részesítik előnyben

A legutóbbi néhány hónapban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a legfőbb kriptovaluták, élükön a Bitcoinnal. Az Ethereum ára is sokat emelkedett, meg is nőtt iránta az érdeklődés: az új befektetők az Ethereumot részesítik előnyben.

Az új befektetők az Ethereumot részesítik előnyben

Michael Sonnenshein, a Grayscale Investments kriptoalapkezelő ügyvezető igazgatója egy Bloombergnek adott telefonos interjúban beszélt az Ethereum iránti növekvő érdeklődésről. Sonnenshein szerint a 2020-as évben egy új, egyre népesebb befektetői csoport jelent meg, akik elsősorban Ethereumba fektetnek be, de vannak olyanok is, akik kizárólag Ethereumban utaznak. Az Ethereum úgy tűnik, hogy egyre jobban magára vonja a figyelmet és egyre többen bíznak meg benne a Bitcoin mellett.

A Grayscale több különböző kriptoalapot (Bitcoin, Ethereum, Litecoin) is kezel, amelyek közül egyértelműen a Bitcoin Befektetési Alap a legnépszerűbb. Azonban az Ethereum Alap is nagymértékű növekedést könyvelhetett el az idei évben. A harmadik negyedévben átlagosan heti 15,6 millió dollárral növekedett az Ethereum Alap. Egy Grayscale jelentés szerint Q3-ban az Ethereum Alapot érintő új befektetések 17%-a új intézményi befektetőktől jött. Ez pedig azt mutatja, hogy azok a nagy befektetők, akik még újak a kriptoiparban az Ethereumot részesítik előnyben, és nem a Bitcoint.

Nő az Ethereum iránti érdeklődés

Az Ethereum iránti növekvő érdeklődés részben a kriptoipar fellendülésének és a blokklánc alapú applikációk elterjedésének köszönhető, valamint az Ethereum 2.0 indulása is felkeltette a befektetők figyelmét. A Bloomberg Intelligence stratégája, Mike McGlone szerint úgy tűnik, hogy az Ethereum fenntartja a vezető szerepet ezen a feltörekvő piacon. Az Ethereum ára ugyanis jelentős, 353%-os növekedést ért el ezidáig ebben az évben. Ez a szintű áremelkedés pedig több, mint kétszerese a Bitcoin árfolyam változásának, ami 170%-os volt. Ugyanakkor, ez még mindig kevesebb, mint a fele a mindenkori legmagasabb Ethereum árnak.

Természetesen az is közrejátszott az Ethereum népszerűségének növekedésében, hogy a világjárvány miatt egyre többen térnek át kriptovalutára.

Az Ethereum jövőjével kapcsolatban Sonnenshein úgy nyilatkozott, hogy az Ethereum “ugyanazon a vonalon mozog állóképesség szempontjából, mint a Bitcoin“.

Kapcsolódó: