A Grayscale 186 millió USD-ért vásárolt BTC-t, közel 6 milliárd dollár értékben birtokolnak már kriptót

A Grayscale Investments Trust növelte Bitcoin állományát, miután az eszköz továbbra is bullish lendületet mutatott a múlt heti záráskor.

Grayscale

A Grayscale bővítette Bitcoin Trust-ját. 17 100 BTC-t adtak hozzá a Grayscale tőkéjéhez a brókereik, a beruházás értéke megközelítőleg 186 millió dollár a jelenlegi árfolyamon.

A Grayscale kripto AUM-je megközelíti a 6 milliárd dollárt

A Grayscale Investments keze alatt lévő összes kriptoalap eszközeinek értéke 5,8 milliárd dollár volt szeptember 25-én, a heti záró piaci jelentés szerint.

A Bitcoin Trust vagy a GBTC messze a legnagyobb alap, amely a teljes befektetés 82,75%-át, vagyis 4,8 milliárd dollárt tesznek ki. Ezt követi az Ethereum Trust, amelybe majdnem 784 millió dollárnyi Ethereumot fektettek, vagyis a teljes összeg 13,5%-át.

A többit kisebb alapokra osztották a Bitcoin Cash, az Ethereum Classic, a Litecoin, az XRP, a Zcash és más kisebb kriptók között.

A Grayscale részvényeket vásárol befektetői számára, hogy ne legyenek közvetlenül kitéve az alapul szolgáló eszközzel szemben. A BTC részvényeivel jelenleg 11,23 dolláros áron kereskednek, az egy részvényre jutó Bitcoin-állomány pedig eddig csaknem 46%-kal emelkedett az idén.

Ez a lépés is a folyamatos intézményi érdeklődést jelenti a Bitcoin és a kriptovaluta eszközök iránt, annak ellenére, hogy az idei csúcs óta csaknem 20%-ot korrigáltak az árfolyamok. A Grayscale azt is kijelentette, hogy a következő 25 évben hatalmas vagyontranszfer lesz, és a fiatalabb generációt érdekli a Bitcoin és a kripto;

„68 milliárd dollárt fognak átutalni az idősebb generációk a fiatalabb generációknak a következő 25 évben. Itt az ideje, hogy figyeljünk a befektetők következő generációjának viselkedésére.”

A Bitcoin bullish hetet zárt

A hétvégén a Bitcoin ismét lassú emelkedésnek indult, hogy megpróbálja visszaszerezni a 11 ezer dolláros árszintjét.

Josh Rager elemző megfigyelte a múlt heti záráskor, hogy a Bitcoin zsinórban harmadik hete emelkedik és továbbra is bullish.

A havi csúcs újbóli elérése szintén annak a jele, hogy jelenleg több vásárló van a piacon, mint eladó. A következő szint kritikus, és a BTC-nak meg kell tartania a 11 ezer dolláros szintet a további nyereségek elkönyveléséhez.

A 150 millió dolláros KuCoin-hack nem okozott jelentős eladást a hétvégén, ami arról tanúskodik, hogy a kriptovaluta-piacok már eléggé ellenállók lettek az ilyen eseményekkel szemben.