Gyűjtést szerveznek egy anti-FUD Bitcoin dokumentumfilm elkészítéséhez

Mostanában egyre több kritika éri a Bitcoint a környezetre gyakorolt káros hatásai miatt. Erre pedig Elon Musk csütörtöki bejelentése csak rátett még egy lapáttal, miszerint a Tesla felfüggeszti a Bitcoin fizetőeszközként való elfogadását a Bitcoin bányászat és tranzakciók energiaszükségletének növekedése miatt. A sok negatív hír miatt most a Bitcoin fanatikus befektetők egy csoportja úgy döntött, hogy ideje közbelépni. A világ legnagyobb digitális eszközének védelmébe szeretnének kelni egy közösségi finanszírozású dokumentumfilm elkészítésével.

Jamie King lesz a rendező

A Bitcoin dokumentumfilmmel kapcsolatos tervekről elsőként a Bitcoinért rajongó befektető, Brad Mills számolt be Twitter-en. A film célja, hogy megmutassák, hogy miért fog a világ gyorsabban átállni a megújuló energiaforrásokra a Bitcoinnak köszönhetően, mint a kormányok közreműködésével. A rendező Jamie King lesz, aki már korábban készített egy dokusorozatot a BitTorrent-ről egy hasonló közösségi kezdeményezés eredményeképpen.

“Ennek az új projektnek az ötlete, amelyre most gyűjtünk forrásokat onnan jött, hogy a Bitcoin energiafelhasználására egyre több figyelmet fordítanak… Természetesen ez még jobban előtérbe került Elon bejelentésével, miszerint egyelőre nem fogadja el a BTC-t az autóiért. De ez is csak egy FUD, ami újra és újra előjön egyre nagyobb intenzitással.” – nyilatkozott King.

Megéri ennyi energiát szentelni a Bitcoinra?

King és a csapata természetesen nem arról akarják meggyőzni az embereket, hogy a Bitcoin egy tiszta és környezetre ártalmatlan technológia. Hiszen az tény, hogy a Bitcoin energiát használ, méghozzá elég sokat. A kérdés inkább az King szerint, hogy megéri-e ennyi energiát szentelni erre a technológiára. King elárulta, hogy azok, akik ösztönösen rávágják erre a kérdésre a “nem”-et, nagy valószínűséggel nem néztek utána a dolgoknak ebben a témában. Ha a kérdést egy jóval tágabb szociális, politikai és gazdasági kontextusba helyezzük, akkor a válasz a Bitcoin energiafogyasztását illetően magától értetődő lesz.

King azonban nem csak azt szeretné megcáfolni, hogy a Bitcoin energiapocsékolás, hanem meg szeretné mutatni az embereknek, hogy mennyire csodálatos dolog maga a Bitcoin.

A  Bitcoin dokumentumfilm a tervek szerint körülbelül 25 perces lesz. Ha esetleg te is beszállnál a film elkészítésének költségeibe, ezen az oldalon még 11 napig megteheted.

Kapcsolódó cikkeink: