Így éld túl a kriptopiaci kiárusítást: tanácsok a SkyBridge Capital vezetőjétől

„Ha fegyelmezettek maraduk ezekben az időszakokban, nagyon meggazdagodhatunk – és azt hiszem, ez az üzenetem a befektetők számára.”

De most komolyan… Mégis hogyan éljünk túl egy medvepiacot? Tényleg ennyire fekete-fehér minden? Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital befektetési vállalat alapítója megosztotta kilátásait és jóslatait a jövőre vonatkozóan, megfűszerezve egy-két tanáccsal, miként úszhatjuk meg szárazon a kriptopiaci kiárusítást.

Anthony Scaramucci a kriptovaluták jelen helyzetéről

„Vérfürdőben vagyunk. – mondta – Ez a nyolcadik medvepiacom. De arra számítok, hogy ezt is túl fogom élni.”

A Celsius kriptovaluta-kölcsönzési platform nemrégiben bejelentette, hogy egy időre szünetelteti a kifizetéseket. A hír nem sokkal a Terra (LUNA) és az UST május elejei összeomlása után érkezett, amely Scaramucci szerint „további nyomást gyakorol a kriptovaluták árfolyamára”.

Tanácsok egy vérbeli kriptóstól

A SkyBridge vezetője néhány tanáccsal is ellátta a befektetőket, de mindenekelőtt arra bíztatott mindenkit: „maradjanak függetlenek, de tartsák meg a hosszú távú befektetési fegyelmüket”.

Mindenkinek hosszú távú perspektívája van, amíg rövid távú veszteségei nem lesznek… Akkor viszont bepánikolnak és körbe-körbe szaladgálnak. Csak arra figyelmeztetném az embereket, hogy a minőséget válasszák és maradjanak fegyelmezettek.”

Hozzátette továbbá, hogy a befektetőknek „be kell látniuk, hogy medvepiacok előfordulnak”, ha az elmúlt 120 évet tekintjük, „minden ötödik évben egyszer biztosan előfordul”.

„Ha fegyelmezettek maradunk ezekben az időszakokban, nagyon meggazdagodhatunk – és azt hiszem, ez az üzenetem a befektetők számára.”

A fegyelem megtartása alatt Scaramucci egyébként arra gondolt, hogy az utóbbi időben tapasztalt piaci hangulat ellenére is vásárolnunk kell. Elárulta, hogy a vállalat profitjából az utóbbi időszakban egészen sok bitcoint és ethereumot vásárolt, ráadásul az FTX kriptotőzsdében is részesedést szerzett, megjegyezve: „az FTX nagyon jól teljesít. Növekszik a piaci részesedése, egy nyereséges vállalattal van dolgunk”.

„Az igazat megvallva, az emberek, ha visszatekintve majd az árfolyamesésekre, azt fogják gondolni, bárcsak lett volna pénzük, hogy beszálljanak.”

Ami pedig a LUNA és az UST összeomlását illeti:

„Több mint 8000 coin létezik… Sok projekt el fog bukni. 5-15 darab olyan coin lesz, mely a jövőben is megmarad. Minden bizonnyal sok coin ki fog esni a játszmából” – tette hozzá.