Három éves bevételrekordot döntöttek meg februárban a Bitcoin bányászok

Mindenkori csúcsára ért a Bitcoin bányászatból eredő blokkjutalom + tranzakciós díj bevétele a bányászoknak, februárban 1.36 milliárd dollár értékű jövedelmet generálva. Az összeg 21%-kal több, mint januárban.

A cikkírás idején a napi bevétel mintegy 47.9 millió dollár, a 2018 januári napi csúcsbevételt most február 25-én szárnyalták túl a bányászok a Blockchain.com adatai alapján. A korábbi havi csúcs 2017 decemberében volt 1.25 milliárd dollárral. Természetesen az összeg hipotetikus, hiszen azt jelentené, hogy a bányászok nem ülnek a kibányászott bitcoinjaikon hanem azon nyomban értékesítik OTC megoldásokat vagy épp kriptovaluta tőzsdéket használva. Ez koránt sincs így, a legtöbb bányász néha hónapokig ül a kibányászott coinjain és csak annyit értékesít, amennyi a fenntartási költségeket fedezi.

TH/s hashráta egységre lebontva a bányászok bevétele 0.25 dollárról 0.37 dollárra ugrott februárban, utoljára 2019 második negyedévében volt ilyen magasan a jövedelmezőség 1 TH/s-re vetítve.

A hálózati díjakból 186 millió dollárt kaszáltak februárban a bányászok, ami a teljes bevétel 13.7%-ka, tehát még mindig meglehetősen alacsony. Az elsődleges bevételi forrás továbbra is a ~10 percenkénti 6.25 BTC blokkjutalom. Mindenesetre januárhoz képest az arány 3.4%-kal magasabb, utoljára 2018 januárban kaszáltak ennyit a bányászdíjakon a minerek.

Kapcsolódó: