Hasít a Brave böngésző, már havi 20 millió aktív felhasználója van

A Brave kriptobarát adatvédelmi böngésző tegnap bejelentette, hogy havi 20 millió, és napi 7 millió aktív felhasználója van. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt évhez képest 230%-kal nőtt a felhasználók száma. Tavaly ilyenkor havi 8,7 millió ember böngészet az alkalmazás segítségével.

A Brave egy Chrome-on alapuló böngésző, amelybe különféle kriptovaluta szolgáltatások kerültek integrálásra. A Google Chrome-jával elentétben viszont nem bombázza a felhasználókat megállás nélkül reklámmal. Ha valaki mégis szívesen nézne hirdetéseket, a Brave egy ERC-20 alapú tokent, úgynevezett BAT-tot fizet a reklámokért cserébe.

Nem véletlen a Brave szárnyalása, hiszen egyre több ember érzi úgy manapság, hogy a magánélete és a személyes adatai nincsenek biztonságban. A nagy tech vállalatok mindent megtesznek azért, hogy minél több információt gyűjtsenek a felhasználóikról, ezenkívül pedig temérdek reklámot tolnak le a torkukon. Mint arról múlt hónapban beszámoltunk, a Brave lett a legnépszerűbb böngésző a Google Play Store-ban is. Bár az tény, hogy a Chrome egyeduralmát nehéz lesz megtörni – az internetezők 66,12%-a még mindig ezt használja – az adatvédelemre összpontosító böngésző mégis jó úton halad.

Nemrég elérhetővé tette a darkweb kapujának számító Tor böngésző funkcióját is, mely azok számára lehet óriási segítség, akik kormányzati tiltások okán képtelenek kommunikálni a külvilággal.

Ha Te is szeretnél reklámoktól mentesen böngészni, ITT töltheted le a Brave-et.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük