Beépített VPN és tűzfal szolgáltatással jön a Brave böngésző az Apple készülékekre

Tűzfal funkciót és beépített VPN-t fog kínálni a Brave böngésző az Apple készülékek használóinak egy új partnerség eredményeként.

A Guardian nevű szolgáltatóval kötött együttműködés keretében a személyes adatok védelmére kihegyezett böngésző két új szolgáltatást is indít, az egyik a Brave Firewall + VPN, a másik pedig a Guardian Firewall + VPN, így segítségükkel az Apple termékek tulajdonosai fokozott biztonságot és anonimitást kapnak böngészéskor.

A tűzfalat és a VPN-t az iOS és iPadOS Brave alkalmazásába építik be és előfizetés után a felhasználók egyenesen a böngészőről aktiválhatják a Guardian tűzfalát és VPN megoldását. A funkció nem csak a Brave böngészőben fog működni, azután is működik miután a user törli a Brave-t.

Brave Firewall + VPN

A Brave Firewall + VPN annyiban különbözik a többi böngészőalapú szolgáltatástól, hogy nem csak a felhasználó IP-címét rejti el, hanem mellette fokozott biztonságot és adatvédelmet is kínál az internetkapcsolat idejére. A szolgáltatás titkosított VPN-en keresztül küldi az adatot a Guardian szervereire, és ezzel a felhasználók azonnal felfedhetik, hogy mely alkalmazások szivárogtatnak ki adatokat a készülékeiken.

A hitelesítési rendszere úgy lett kialakítva, hogy a Brave Firewall + VPN nem igényli felhasználóitól személyes adatok megadását. Helyette pszeudonim Apple App Store digitális számla használatával aktiválja a VPN-t mialatt a VPN-szerverekhez történő csatlakozást random és változtatható EAP-azonosítókkal oldja meg. Ez röviden annyit jelent, hogy a szolgáltatás segítségével anélkül lehet VPN-szerverhez kapcsolódni, hogy a felhasználónak személyes adatokat kellene megadnia.

Brendan Eich, Brave CEO szerint:

A Brave küldetése, hogy az internetet az alapértelmezett megfigyelésről az alapértelmezett adatvédelemre frissítse. Több mint 15 millió havi aktív felhasználóval a növekedésünk azt jelzi, hogy az emberek belefáradtak abba, hogy minden egyes nap mind egyes másodpercében nyomon követik, felcímkézik és figyelemmel kísérik aktivitásukat. A Guardian által biztosított Brave Firewall + VPN fontos eleme azon küldetésünknek, hogy javítsuk a webes böngészést és visszaadjuk a hatalmat a felhasználóknak a személyes adataik fölött.

A Brave Firewall + VPN iPhone és iPad készülékeken aktiválható az Apple App áruházban.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük