Hatalmasat nőtt a Coinbase, becsült árbevétele 1,8 milliárd USD volt a negyedévében

A Coinbase becsült árbevétele 1,8 milliárd dollár volt 2021 első negyedévében. Ez az adat szerepelt a Coinbase kedd délután közzétett becsült pénzügyi eredményében. Az adatok a 2021. március 31-ig tartó három hónapra vonatkoztak.

A többi becsült érték között szerepel a 335 milliárd dolláros kereskedési volumen is. Ez hatalmas növekedésnek számít, ha összehasonlítjuk a 2020-as év negyedik negyedévében elért 89 milliárd dolláros volumennel. A Coinbase beszámolt arról is, hogy ez időszak nettó bevétele “körülbelül 730-800 millió dollár” közé tehető.

A cég úgy becsüli, hogy 56 millió hitelesített ügyfele és 6,1 millió havi ügyleteket lebonyolító felhasználója volt.

A Coinbase platform beszámolója szerint körülbelül 223 milliárd dolláros eszközértéket kezel.

A számokról a Coinbase elmondta, hogy “az információk a cég rendelkezésére álló adatokon alapulnak, és a negyedéves pénzügyi zárás tárgyát képezik, valamint a cég független könyvvizsgálója is megvizsgálta azokat”.

Nagy mérföldkő következik a Coinbase életében

A  most megjelent pénzügyi eredmények az utolsó nagy lépést jelentik a várható április 14-i tőzsdei bevezetés előtt. A Coinbase a múlt héten megerősítette a dátumot. Korábbi médiaértesülések azt jelezték, hogy a Coinbase eredetileg egy márciusi dátumot szeretett volna a közvetlen tőzsdei listázásra, de ez a cél végül meghiúsult.

A keddi közzététel a Coinbase pénzügyi teljesítményének legfrissebb adatait tartalmazza a februárban nyilvánosságra hozott S-1 regisztrációs nyilatkozatában található adatokat követően.

Az akkori adatok között szerepel: 322,3 millió dollár nyereség 2020-ban, szemben a nagyjából 30 millió dolláros veszteséggel 2019-ben.

Az FTX kriptotőzsde áradatai alapján a Coinbase jelenlegi értéke 121,7 milliárd dollár, amint azt az alábbi napi grafikon mutatja:

Kedden jelentek meg a hírek arról, hogy a Coinbase egy új, washingtoni székhelyű, kriptovalutákra és digitális eszközökre fókuszáló lobbiszervezet tagja lesz. Ehhez a lobbicsoporthoz tartozik a Square és a Fidelity is már.

2021-es kilátások

2021 hátralévő részét tekintve a Coinbase néhány előrejelzést készített arról, hogy a következő év tevékenységei milyen irányba viszik a pénzügyi teljesítményt.

Talán a legjelentősebb, hogy a Coinbase kiemelte, hogy 2021 során egymilliárd dollár feletti összeget kíván elkölteni beruházásokra:

“A 2021-es évet tekintve működésünk méretének növelése és a termékinnováció ösztönzése érdekében a technológiai és fejlesztési kiadásainkra, valamint az általános és adminisztratív kiadásainkra várhatóan 1,3-1,6 milliárd dollár közötti összeget költünk el 2021-ben a részvényalapú kompenzáció nélkül.”

A Coinbase azt is jelezte, hogy növelni fogja az idei marketing kiadásait.

“Ezen túlmenően növekedésünket építjük az új ügyfelek megszerzésére is azáltal, hogy jelentősen növeljük az értékesítésbe és a marketingbe fektetett beruházásainkat. Azt tervezzük, hogy az értékesítés és a marketing 2021-ben a nettó árbevétel 12%-a és 15%-a között mozog majd. Végül pedig arra számítunk, hogy a tranzakciós költségek 2021-ben a nettó árbevétel 10-15% százalékát teszik majd ki.”- nyilatkozta a cég.

A Coinbase pénzügyi igazgatója, Alesia Haas a keddi beszámoló során megjegyezte, hogy a cég arra számít, hogy az egy felhasználóra eső éves átlagos bevétele 2021-ben emelkedni fog.

“Az elmúlt 2 évben a havi ügyleteket lebonyolító ügyfélre eső átlagos éves nettó bevétel 34 és 45 dollár között mozgott havonta. Tekintettel 2021 első negyedévének erős teljesítményére, valószínű, hogy az egy felhasználóra jutó éves átlagos nettó bevétel meghaladja ezt a történelmi tartományt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük