Hétfőn jön a Bitcoin Kebab és a furfangos magyar kriptoadózás

Hétfőn új adással várja a Bitcoin Kebab kedves hallgatóit, Stier Kata. A BitcoinBázis podcast következő vendége Glaser Anita adótanácsadó, kriptoadózási szakértő és a Kripteus társalapítója lesz.

Anita elmeséli nekünk, hogy hogyan is csöppent a kriptók világába, hogyan lett adótanácsadóból Kripteus alapító, mikor ismerkedett meg a kriptovalutákkal és a kriptobányászattal és miért döntött úgy, hogy egy teljesen új terepre lép.

Megoszt velünk egy vicces történetet Kalocsai Kornélról és a Blockchain Magyarország Egyesületről, valamint arról, hogy miként született meg a kriptoadózási törvény Magyarországon, mikor kell elkészíteni az adóbevallást, hogyan lehet bevallani a kriptovalutákból szerzett jövedelmet, mikor kell adót fizetni és mennyit.

A Kripteus egyébként oktatóvideókat és tanácsokat is kínál a magyar kriptósoknak, hogy hogyan kell helyesen elkészíteni a kriptós adóbevallást. Szó lesz a hatósági kontrollról, az állampolgárok pénzügyeinek nyomon követéséről. Anita elmondja, hogy mivel is foglalkozik a Kripteus vállalata, hogyan segít az ügyfeleknek a bankokkal dűlőre jutni, mit történik, ha valaki nagyobb összeget szeretne egy hagyományos folyószámlára kiutalni.

Kata vendége a magyar tokenizációról, a vállalati tokenkibocsátásról is mesél, és elmondja nekünk azt, hogy mikor érdemes egy cégnek kriptóznia.

Ha ti sem maradnátok le egy rendkívül izgalmas és hasznos információkkal szolgáló adásról, feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de a podcast elérhető a korábbi adásokkal együtt a Spotify-on, a PodPaden és a YouTube-on is.

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (?: [email protected])