Hogyan hatnak a bitcoin árfolyam mozgására a stabilcoinok?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Miután november 10-én elérte a 69 000 dolláros árfolyam csúcsot a bitcoin az elmúlt közel két hétben több, mint 15%-ot gyengült az árfolyam.

A mélypont 55 600 dollárnál jött el, ahonnan visszapattant az árfolyam. A piac jelenleg fellendülésben van, amihez úgy tűnik a Tether és a stabilcoinok is nagy mértékben hozzájárultak.

Tether be, Bitcoin fel?

A Santiment elemző cég szerint az elmúlt napokban jelentős stabilcoin beáramlás volt tapasztalható a piacon. Az adatok azt sugallják, hogy a Tether esetében történt a legnagyobb tőke beáramlás. Néhány óra alatt több mint 770 millió dollárnyi forrás jelent meg a kereskedési platformokon.

Tether bitcoin árfolyam

Az USDC esetében igencsak hasonló esemény zajlott le. Több mint 454 millió dollár értékű token tranzakcióra figyeltek fel, ami 4 hónapos csúcsot jelent. Ebből arra lehet következtetni, hogy ezek a tőke beáramlások egy lehetséges „buy the dip” akció eredménye – azaz a csökkenő bitcoin árfolyamra csapnak le a befektetők. Ha jól megfigyeljük a grafikont, egy hasonló USDT-csúcs szeptember végén indította el az októberi árfolyam emelkedést.

banner

Noha ez önmagában a vásárlóerő növekedését és a piac élénkülését jelenti, érdemes értékelni más változókat is.

Az SSR mutató a stabilcoinok előnyét jelzi

A Stablecoin Supply Ratio vagy SSR a bitcoin-kínálat és a BTC-ben közölt stabilcoin-kínálat közötti arányt méri. Amikor az SSR mutató alacsony, az általában azt jelzi, hogy több tőkét tartanak stabilcoinokban azért, hogy később több bitcoint tudjanak vásárolni a befektetők.

Supply Stabilcoin Ratio

A fenti diagramon látható, hogy 2021 elején az SSR arány igen magas értéken volt, de azóta visszaesett. Miután júliusban elérte a mélypontot, most változást mutat a kereslet/kínálat dinamikája.

A narratíva ez alapján tehát az, hogy felfelé ívelő árfolyam akció várható, mivel a növekvő stabilcoin beáramlással a Bitcoin megfelelő alapot kaphat ahhoz, hogy felfelé haladhasson a grafikonokon.

Forrás: AMB Crypto

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.