Hogyan tartsuk meg a fókuszt a kriptovalutás fogadás során?

 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ha eddig a kaszinókról filmek füstös helyiségei, a sportfogadásról a kézzel kitöltött szelvények és a készpénzes befizetések jutottak eszedbe, akkor jobb, ha ezt elfelejted, hiszen már réges-rég itt az új technológia, a kriptovalutákkal való fogadás világa, amely minden eddiginél biztonságosabb fogadást és szerencsejátékot tesz lehetővé. Ráadásul mivel a kriptovaluták jelenleg még bankrendszeren kívüli fizetőeszköznek számítanak (a trendeket figyelve már nem sokáig), így a vonatkozó szabályok a velük való játékot nem is vonják egy kalap alá a többi fizetőeszközzel, tehát a lehetőségeink szinte korlátlanok, főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a “normál” pénzzel való játék 1-2 napos kifizetéseihez képest a kriptovaluta azonnali nyereményfelvételt tesz lehetővé.

Sokak feltételezésével ellentétben egyébként a legnagyobb, sportfogadással foglalkozó oldalak többsége már elfogadja a Bitcoint és a nagyobb kriptovalutákat fizetőeszközként és az is bőven idejét múlt gondolat, hogy a kriptovalutákkal játszani bonyolult és csak programozók és informatikusok képesek menedzselni ezt a fajta fizetési formát. Gondoljunk például arra, hogy a nagy gigász bet365 magyarország esetében is lehetővé teszi az ilyen típusú befizetéseket és fogadásokat, ami tökéletesen mutatja, milyen szintre lépett már a kriptovaluta.

Értelemszerűen a legnépszerűbb kriptovaluta a fogadóirodáknál a Bitcoin, de az ehhez képest nagyobb sebességet és olcsóbb használatot lehetővé tévő Litecoin, a trendeket uraló Ethereum és a még nagyobb használói biztonságot garantáló Dash is népszerűnek számít, bár azért meg kell említeni, hogy a Bitcoin és a Litecoin népszerűségéhez nem fér nagyon kétség, mármint ami a fogadóirodáknál való felhasználhatóságot illeti.

És fentebb már volt róla szó, de a kriptovalutákkal való fogadásnak van néhány igen fontos előnye a normál pénzben történő fogadáshoz képest: az első és legfontosabb, hogy nagyon olcsó a használatuk, a legtöbb fogadóiroda szinte semmilyen költséget nem számol fel a be- és kifizetésekhez kapcsolódóan, ahogy a bankoknak sem kell fizetnünk a tranzakciók után. Ki kell emelni még a kifizetések gyorsaságát, hiszen a legtöbb fogadóiroda azonnal, de maximum 24 óra alatt feldolgozza és teljesíti a kriptovalutában igényelt kifizetéseinket és bár teljesen nem anonim a dolog, a kriptovalutákban való fogadással jóval kevesebb pénzügyi és személyes információt adunk meg magunkról a fogadóirodáknak, mint bármely más fizetési mód esetén (gondoljunk csak a bankkártyák validációs folyamataira).

És hogy a fogadás különbözik-e, ha mondjuk a bankkártyánk segítségével fogadunk vagy éppen kriptovalutában? A legfontosabb tudnivaló, ha kriptovalutában is nyerni szeretnénk a sportfogadással, hogy ismerjük az adott sport struktúráját, a legfontosabb szereplőket, a mérkőzések dinamikáját és így tovább, hiszen enélkül, kriptovaluta ide vagy oda, nem fogunk sokra jutni. Az is nagyon fontos a fogadásunk során, hogy folyamatosan maradjunk képben és ha van rá mód, élőben is kövessük az eseményeket, hogy az élő fogadási lehetőség segítségével azonnal tudjunk reagálni a változásokra és lehetőség szerint még nagyobb nyereménnyel kiszállni, mint az eredetileg kínált szorzók.

És ha már a szorzóknál tartunk, olyan fogadóirodát kell választanunk a fogadásainkhoz, amely egyrészt a fentebb említett módon támogatja a kriptovaluták használatát, másrészt rengeteg eseményt és fogadási típust kínál, jók a promóciók és a szorzók is. Az esélyek vizsgálata esetén mindig maradjunk reálisak, bármennyire is csábító a nagy nyeremény (kombinálva a kriptovaluták kínálta gyors kifizetési sebességgel), mindenképpen olvassunk utána az esélyeknek, értsük meg a befolyásoló tényezőket (időjárás, sérülések stb.) és rakjunk össze statisztikát a saját és kiválasztott tippjeink teljesítményéről, hiszen így tudunk csak fenntartani egy jó költségvetést és ebből látjuk azt is, ha valamit változtatnunk kell a taktikánkon.

A költségvetés és a jó fogadási stratégia alappillére a kitartás és a türelem, egy vesztes fogadás után is tartsuk magunkat a tétjeink nagyságához és teljes költségvetésünk 1%-5%-a körüli összegnél ne játsszunk meg többet egy eseményen. Ha pedig úgy döntünk, hogy vásárolunk tippeket, akkor nagyon jól fontoljuk meg döntésünket, hogy kitől tesszük, hiszen az esetek többségében ezzel csak a veszteségünket fogjuk növelni.

Kapcsolódó:


 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.