Hongkong megtiltaná a kisbefektetőknek a kriptovaluta kereskedést

A Hongkongban székelő kriptovaluta váltóknak speciális engedélyt kell kiváltaniuk és csak professzionális akkreditált befektetőknek nyithatnak számlát, áll egy pénteken előterjesztett törvényjavaslatban, írja a Reuters.

A javaslat elfogadása több vezető kriptotőzsdét és bitcoin derivatív tőzsdét is érintene, mint például a Crypto.comot. Jelenleg a város még nem tette kötelezővé az engedély kiváltását, de már önként kiváltható a helyi pénzfelügyeletnél, a helyi értékpapír és határidős bizottságnál.

A hongkongi Pénzügyi Szolgáltatásokért és Kincstári Hivatal (FSTB) már hónapok óta kéri a szabályok módosítását kihangsúlyozva pénteken, hogy a virtuális eszköz váltásnak engedélyköteles tevékenységnek kell lenniük, ha továbbra is Hongkongból kívánnak tevékenykedni.

A helyi pénzügy-technológiai szervezetek ellenzik a kisbefektetők kitiltását a váltókról, mert szerintük az székhely változtatásra fogja kényszerítheti azokat.

A hongkongi törvények értelmében legalább egymillió amerikai dollár (8 millió HKD) tőkével kell rendelkezni ahhoz, hogy valaki professzionális befektetőnek számítson.

A lépés amellett, hogy elűzi az ott regisztrált váltókat Hongkongból, egyben felerősítheti a saját Bitcoin csomópontok futtatása iránti igényt és a decentralizált peer-to-peer váltók használatát a kiskereskedők körében. A kriptovaluták adásvételéhez alapesetben nincs szükség bankra, felügyeletre vagy közvetítőre.

(Borítókép: Unsplash)

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük