A HTC legújabb készüléke már támogatja a Binance blokkláncát is

A HTC dél-koreai okostelefon fejlesztő azt tervezi, hogy támogatni fogja a Binance saját blokkláncát a Binance Chaint egy új, különleges kiadású verziójával.

A társaság kedden jelentette be, hogy EXODUS 1 Binance néven egy olyan okostelefont fog kiadni, amely támogatja a Binance blokkláncát, biztosítva ezzel a hozzáférést a cég decentralizált tőzsdéjéhez és a láncán kibocsátott tokenekhez, mint például a BNB is.

Az EXODUS 1 Binance kiadása a bejelentés szerint az eszköz natív Zion Vault tárcája segítségével integrálja a Binance kriptotőzsdéjét. A felhasználók a telefon segítségével közvetlenül hozzáférhetnek és kereskedhetnek a Binance DEX-en.

A HTC decentralizált gazdaságért felelős vezetője, Phil Chen azt írta a sajtóközleményben, hogy a

“Partnerei vagyunk a legnagyobb és a legszisztematikusabban működő kriptovaluta tőzsdének. A bizalom minimalizálásának elve alapján felhatalmazzuk a felhasználókat arra, hogy saját kulcsaik lehessenek és ezzel futtathassák a saját teljes bitcoin csomópontjukat.” Ezek után hozzátette azt is, hogy “az eszköz Binance DEX támogatása megváltoztathatja a felhasználók viselkedését is a tőzsdékkel kapcsolatosan.”

A Binance vezérigazgatója, Changpeng “CZ”, Zhao szerint az okostelefonok “a legtermészetesebb eszközök a hardvertárcák számára, főleg azok, melyekhez felhasználóik ragaszkodnak. Ugyanakkor a kriptók minden okostelefonból POS terminált és fizetési eszközt fognak csinálni, kizárva ezzel a közvetítőket.”

CZ hozzátette, hogy izgatottan figyeli azt, hogy az emberek hogyan is használják a kriptovalutákat az eszköz segítségével:

A következmények mélyek és messzemenőek. A leginnovatívabb okostelefongyártók a kriptovaluták alkalmazásáért versenyeznek. Támogatjuk és örömmel együttműködünk a HTC EXODUS-szal. Arra törekszünk, hogy a felhasználók számára biztosítsuk a Binance-hez és a DEX-hez való egyszerű hozzáférést. Így az emberek bárhol és bármikor elérhetik a kriptovalutákat illetve a kriptotőzsdét.”

Régi EXODUS felturbózva

A HTC először tavaly májusban jelentette be, hogy kriptovaluta-barát okostelefont dob a piacra, amikor lerántotta a leplet az EXODUS 1 készülékéről. A telefont kezdetben csak kriptovaluták (ETH, BTC) segítségével lehetett megvásárolni. A cég idén év elején azonban megnyitotta a fiat értékesítést is, hogy ezzel szélesebb közönséget érjen el.

Az EXODUS jellemzői között szerepel egy ún. “biztonságos terület”, amely mint mobil hardvertárcaként működik. Ez egy olyan közeget kínál a felhasználók számára, ahol a kriptovaluta magánkulcsokat tárolhatják anélkül, hogy az a feltörés veszélyének lenne kitéve.

Ebben az évben a HTC EXODUS készülékét követte az 1-es verzió, ami egy megfizethetőbb változata az eredeti telefonnak. Képes bitcoin csomópont futtatására, feltéve ha a felhasználók megfelelő méretű memóriakártyát is vesznek bele. A készülék új Binance változata előreláthatólag 599 amerikai dollárba vagy 899 szingapúri dollárba fog kerülni. A telefont csak kriptovalutával lehet majd megvásárolni a HTC weboldalán. Az első ügyfelek akár BNB-t (a Binance natív tokenje) is kaphatnak az eszközhöz.