A Huobi tőzsdén keresztül mosták tisztára a PlusToken ponzi pénzét

A kínai Huobi tőzsdén keresztül váltották át a legtöbb kriptopénzt a PlusToken piramis játék szervezői.

A PlusToken piramis játékról és annak leleplezéséről mi is beszámoltunk az elmúlt hetekben. A projekt 2018 közepén indult, és a OneCoinhoz hasonlóan, relatív magas hozamú befektetéseket kínált a projekthez csatlakozó tagoknak. Június végén azonban több kínai, dél koreai és japán PlusToken felhasználó jelentette, hogy nem tudja kivenni a tárcában tárolt pénzét. Ezután pár nappal a cég 6 alapító tagját letartóztatta a kínai rendőrség Vanuatun. A kiszivárgott információ szerint több, mint 2,85 milliárd dollárt loptak el.

A most megjelent legújabb elemzés szerint a piramis játékból befolyó bevételeket a Huobi tőzsdén keresztül vették fel az alapítók. A New York székhelyű Elementus blokklánc elemzéssel foglalkozó cég frissen megjelentett tanulmánya szerint majdnem a fele a PlusToken pénzfelvételeknek a Huobi tőzsdén keresztül ment végbe. Az Ethereumban lebonyolított kifizetések 48%-át a kínai Huobin, 8%-át a szintén kínai ZB.com tőzsdén keresztül utalták ki. A fennmaradó összegeket a dél-koreai Upbit, a máltai OKEx és a kínai Gate.io váltotta át hagyományos pénzre.

Az Elementus elemzése alapján a PlusToken piramis játékban közel 10 millió ETH érmét gyűjtöttek össze a Ponzi szervezői, de Bitcoin, Ripple és EOS érmék is kerültek az alapítók számláira. A jelenleg rendelkezésre álló információ szerint ez volt a legnagyobb kriptopénzes csalása, az összértéket tekintve meghaladja a Bitconnect és a OneCoin csalások értékét is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.