Perlik a OneCoint a pórul járt befektetők


A hírhedt kriptopénz-befektetési piramis OneCoint beperelte az egyik korábbi befektetőjük.

A Silver Miller ügyvédi iroda által, Christine Grablis pórul járt befektető nevében kedden benyújtott keresetben az áll, hogy az OneCoin megtévesztően kriptopénz befektetésként ábrázolta magát és megsértette a szövetségi értékpapírtörvényeket.

Grablis elmondása szerint mintegy 130 000 dollárt vesztett és peres úton szeretné visszakapni befektetése összegét. Grablis egyben több másik befektető nevében is eljár.

2016-ban, a még ereje teljében milliárdokat behúzó piramisnak az első döfést a belgiumi pénzügyi szabályozó adta meg, akik már akkor figyelmeztettek az átverés eshetőségére. Akkoriban a OneCoin nem volt más, mint egy bolgár szélhámos által alapított MLM-séma.

Büszkén írhatjuk le, honvédő fináncaink, a Magyar Nemzeti Bank huszárjai is időben felismerték a Ponzit és már 2016-ban figyelmeztették a magyarországi befektetőket az OneCoinra, ami mindmáig ott figyel az MNB honlapján két másik hírhedt kriptopénzes piramis, a BitConnect és a Blockchain Solutions Zrt. (Smart Crypto Note)mellett.

A milliárdos veszteségek miatt az OneCoin ellen több joghatóságban is nyomozás folyik, köztük az UK-ben, Németországban, Olaszországban, Indiában, Kínában és Afrika egyes országaiban.

A múlt évben Kínában az ügyészek több mint 100 OneCoin partnert vettek őrizetbe, Indiában pedig 2017-ben kasznizták be egyes hirdetőit.

A legfrissebb fejlemény a OneCoin vadászatban, hogy a new yorki ügyész a piramis két kiagyalója, Ruja Ignatova és Konstantin Ignatov ellen vádat emelt banki csalás, értékpapír hamisítás és pénzmosás vádjával.

Konstantin Ignatovot márciusban fogtál el a los angelesi repülőtéren, míg nővére Ruja még szökésben van.

Do your own research! Hogyan tudod elkerülni a kriptopénz/ICO átveréseket?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.