Íme a CES 2020 legígéretesebb blokklánc termékei

 • 11
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Idén is megrendezésre került a Consumer Electronics Show (CES) a világ egyik legnagyobb technológiai szakkiállítása. A las vegasi rendezvényen olyan nagy elektronikai márkák kápráztatták el a közönséget, mint a Sony és a Samsung. A Sony első elektromos autójával hívta fel magára a figyelmét, míg a Samsung TikTok barát televízióival döbbentette meg az egybegyűlteket. De mi a helyzet a blokklánc cégekkel? Naná, hogy ők is bemutattak néhány lenyűgöző terméket. Most nézzük meg, hogy mik voltak az idei CES legjobb blokklánc újdonságai!

IoTeX Ucam blokklánc biztonsági kamera

A kaliforniai IoTex egy blokklánc alapon működő biztonsági kamerát mutatott be az eseményen. Larry Pang, az IoTeX üzletfejlesztési vezetője azt nyilatkozta, hogy „a meglévő biztonsági kamera gyártó vállalatoknak óvintézkedéseket kell hozniuk. Ez azt jelenti, hogy nem nézik meg az ügyfelek adatait. Hiszen most sok felhőalapú adminisztrátor teljes hozzáféréssel rendelkezik a kliensek személyes adataihoz.” Nemrég az Amazon azért bocsátotta el néhány dolgozóját, mert azok belenéztek a felhasználók személyes videóiba. Az IoTeX blokklánc biztonsági kamerája viszont hamisíthatatlan, megváltoztathatatlan főkönyvön működik, ami azt jelenti, hogy csak az ügyfél férhet hozzá az adatokhoz. A készülék ára pedig mindössze 50 dollár, azaz nagyjából 15000 Ft. A kamera vízálló, full HD-ban rögzít mindent és WiFi hálózatra illetve Ethernet hálózatra is csatlakoztatható.

SecuX offline kriptovaluta POS terminál

Sajnos a kriptovalutákkal való fizetés még mindig elég döcögősen megy a kiskereskedelemben. Kevés olyan üzlet működik, ahol olyan egyszerűen lehetne kriptovalutákkal fizetni, mint bankkártyával vagy készpénzzel. A SecuX tajvani cég viszont azt ígéri, hogy valódi megoldást nyújt a problémára. A CES-re egy új kriptofizetési POS terminált hozott el, mely egy mobilalkalmazást, egy fizetési modult és egy hardver tárcát is tartalmaz. A készüléket úgy tervezték, hogy az bárhol használható legyen, az edzőterem automatájától kezdve, a sarki hotdog árusig. De hogyan is működik az innovatív terminál? Az ügyfél csak előkapja a mobilját, beolvassa a SecuX által kijelzett QR-kódot. A mobil ekkor csatlakozik a SecuX szerveréhez, amely ezek után a tranzakciót feldolgozza. Ha a tranzakció sikeres volt, a SecuX megerősítő üzenet küld először az ügyfél telefonjára, majd a kereskedő készülékére. Ennél már nem is lehetne egyszerűbb a kriptovalutával történő vásárlás.

Watch Skins kriptogyűjtő okosóra

A Watch Skins egy új vállalat, mely blokklánc okosórákat értékesít. Ezekkel az órákkal viszont kriptovalutákat is lehet gyűjteni, éppen úgy, mint a CryptoKitties játékával. A tulajdonjogot a blokkláncon naplózzák. Minden egyes okosóra egy egyedülálló, testre szabható és megváltoztathatatlan token (NFT). Mit lehet még róla tudni? Az okosóra blokkláncon működik, lehetetlen hamisítani és az NFT tulajdonjoga átruházható.

Collin Knock a cég vezérigazgatója azt mondta, hogy a „Watch Skins a blokklánc technológia, az intelligens hordozható eszközök és a kriptogyűjtő lehetőségek lenyűgöző kombinációját alkotta meg. Pozitív visszajelzéseket kaptunk a kriptotér legnagyobb embereitől.” Majd hozzátette, hogy „a WATCH utility token már listázásra került a legnagyobb kriptotőzsdéken.”

Az IBM megduplázza kvantumszámítógépe teljesítményét

Az IBM bejelentette, hogy sikeresen elérte a 32-es kvantummennyiséget a 28 bites kvantumszámítógépe, a Raleigh segítségével. A kvantummennyiség egy kvantumszámítógép által megoldandó problémák összetettségét fejezi ki. Az IBM-nek 2016 óta minden évben sikerül megdupláznia számítógépeinek kvantummennyiségét. Az IBM 28-bites gépe ugyan még messze van a 2500 kvbit-es feldolgozási teljesítménytől, amely a bitcoin titkosításának feltöréséhez lenne szükséges, de ha az IBM ilyen tempóban halad, a kriptovalutáknak nem árt felkészülni a legrosszabbakra.

ToothPic okostelefon kamera kulcs hitelesítés

A ToothPic blokklánc vállalat az okostelefonok kameraérzékelőjében lévő hiányosságokat szeretné orvosolni. Ez konkrétan azt jelenti, hogy minden mobil egy egyedi ujjlenyomattal rendelkezne, amelyet a ToothPic szerint a telefon tulajdonosai kulcsaik hitelesítésére is használhatnának. A cég egy decentralizált, jelszavaktól és SMS azonosítóktól mentes megoldást ígér.

Az IBM kávét helyez a blokkláncra

Az IBM a reggeli kávédat az IBM Food Trust blokkláncra helyezi. A Farmer Connect által kifejlesztett és a CES-en bejelentett új „Thank my Farmer” alkalmazás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy nyomon követhessék a kávéscsészéjükbe kerülő kávébab életútját, a termesztő gazdaságtól a pörkölősén át a darálóig. „A blokklánc és az applikáció használatával egy tisztességes elosztási láncot támogatunk” érvelt David Behrends, a Farmer Connect alapítója és elnöke.

Blockchain Router

Ha te is decentralizált internet hozzáférést szeretnél, nem kell tovább keresned. A Blockchain Router a jövő internetét ígéri potenciális vevőinek. A cég azt állítja, hogy képes az ügyfél internet kapcsolatát titkosítani azáltal, hogy elrejti a felhasználó személyazonosságát.


 • 11
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.