Több mint 100 millió embernek van már bitcoinja vagy altcoinja a világon

A kriptovaluták elfogadottsága exponenciálisan növekszik, derül ki a Cambridge Alternatív Pénzügyi Központ kutatóinak vizsgálatából. Világszerte már több mint 100 millió embernek van valamilyen kriptovalutája – ez hatalmas növekedés, hiszen a két évvel ezelőtt készített felmérés szerint még csak 35 millió ember rendelkezett bitcoinnal vagy altcoinokkal.

A tanulmány úgy fogalmaz, hogy globálisan 101 millió kriptovaluta felhasználó van, akik összen 191 millió tárcával rendelkeznek. A kutatás végzői úgy vélik, hogy az anonimitás csökkenése hozzájárult ahhoz, hogy a kutatók könnyebben azonosíthassák a kriptovaluta felhasználókat. A szakértők arra jutottak, hogy egyre több kriptotulajdonosnak van több tárcája.

Azzal azonban tisztában vannak, hogy a módszertanuk korlátozott, mégis okkal feltételezik azt, hogy ez a becslés megbízható hozzávetőleges képet nyújt a kriptovaluta tulajdonosok teljes számáról a világon. Azt is kijelentették, hogy a felmérés eredményei összhangban vannak más kutatóintézetek felméréseivel. Az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozójának megbízásából készült tanulmány 78%-os növekedést becsült, míg a cambridge-i intézet 89%-os növekedést mért.

Nic Carter, a Castle Island Ventures partnere és a Coin Metrics kriptopiac-elemző cég társalapítója úgy kommentálta a felmérést: “ez azért jelentős. Szép kerek szám. Az intézet 2018-as felmérését a legmegbízhatóbb becslésnek nevezik világszerte.”

Úgy tűnik azonban, hogy a kriptovaluta felhasználók túlnyomó többsége inaktív – különösen igaz ez, az Európán és Észak-Amerikán kívüli kriptotulajdonosokra. A kutatók azt írták:

„Az Észak-Amerikában és Európában működő szolgáltatók általában magasabb felhasználói aktivitásról számoltak be. Ezeken a területeken az összes felhasználónak átlagosan 40%-a aktív.”

Az észak-amerikai és európai kriptocégek és tőzsdék állításai szerint a felhasználóik átlagosan 30%-a üzleti és intézményi ügyfél. Ezzel szemben az ázsiai-csendes-óceáni térségben működő kriptovállalatok 41%-a bányászokat szolgál ki. Ez kiválóan megmutatja azt, hogy ebből a régióból kerül ki a legtöbb kriptobányász.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.