Innovatív blokklánc alapú tartalomgyártást fog kínálni a Hacker Noon

A Hacker Noon népszerű technológiai blog is blokklánc funkciókkal turbózza fel a platformját.

A havi négymillió olvasót vonzó Hacker Noon tartalmak szövegjegyzeteit, kommentárjait lokálisan fogják tárolni a felhasználók szabad tárhelyén, nyilatkozta David Smooke, a Hacker Noon vezérigazgatója. A funkciót a GUN decentralizált peer-to-peer (P2P) adatbázis-rendszer segítségével teszik elérhetővé.

A lépéstől azt várják a blogplatformnál, segítségével csökkenteni tudják a domain fenntartási költségeit. Emellett további blokklánc funkciókat is be terveznek vezetni, de hogy pontosan miket, az még nem publikus.

A GUN vezetője, Mark Nadal elmondta, hogy a szövegi kommentárok és jegyzeteket az olvasó tárhelyén tárolják a GUN segítségével, de csak akkor fognak megjelenni, ha azokat jóvá hagyja a tartalom írója.

“Blokklánc technológiával el tudjuk osztani a hasonló oldalak, mint a miénk hoszting költségeit, ahol minden egyes hónapban 25 millió percet olvasnak az olvasók,” magyarázta Smooke.

A rendszert 2019. júliusban tesztelték sikeresen miután 48 órán keresztül ki tudta szolgálni az olvasókat, nyilatkozta Nadal.

A 2016-ban Smooke és üzlettársa által alapított Hacker Noon múlt év tavasszal jelentette be, hogy otthagyja a Mediumot, miután a platform bejelentette, fizetőssé teszi a tartalmait és nem hagyott az alkotóknak elég szabadságot a tartalomszerkesztésre, hirdetésekre és URL-címek szerkesztésére.

2019 márciusban a Medium felajánlotta a technológiai blogplatform felvásárlását Smooke-nak, jóval az alatti összegen, mint amit egy veterán marketingspecialista keres az Egyesült Államokban. Helyette a Hacker Noon közösségi forrásgyűjtéshez fordult aminek keretében 1.07 millió dollár gyűjtöttek 1200 befektetőtől.

“Kisebb függőség a központi entitásoktól egy esszenciális lépés az internet felnőtté válásában és az azt használó emberek szolgálatára,” írta Smooke.

(Forrás: CoinDesk)

Érdekelhet: