Nem érdemes várni az intézményi befektetőkre, már rég itt vannak

Elsőre úgy tűnhet, hogy a bitcoin és az altcoin piacok 2018 eleje óta folyamatos esésben vannak. Zuhan az érdeklődés és vele együtt a kiskereskedői befektetési kedv is. De nincs ok aggodalomra, mert amilyen silány a helyzet kiskereskedői fronton, annyira rózsás intézményi és nagybefektetői oldalon. A nagybankok, kereskedőházak és fedezeti alapok már a rajtnál sorakoznak és várják hogy eldördüljön a szabályozói pisztoly.

Ami viszont a Google Trends adatait illeti, hát igen, ennél rosszabb nem is lehetne:

Felesleges csűrni-csavarni, a mainstream érdeklődés a bitcoinért és a kriptovalutákért elmúlóban van, amit a kriptopénz elemző Garrett Keirns is megerősített. Keirns a Forbes magazinnak nyilatkozva elmondta, egyszerűen alábbhagyott az érdeklődés és szükség van valami katalizátorra amely újra megmozgatja az emberek fantáziáját. Majd így folytatta:

Az emberek félnek pénzt veszíteni, különösen a Coinbase-féle kiskereskedői réteg, akik 10k+ USD-ért vásároltak be.

És ilyenkor merre járnak az intézményi befektetők?

Aki legalább alkalmanként követi a kriptovilág történéseit, az tisztában van az “intézményi befektető” jelentésével, akiket sokan Messiáskánt várnak az ökoszisztémába, a rekt traderek és a mezei kiskereskedők egyaránt.

Találd meg az intézményi befektetőket a játék neve

Amit ezek a csodavárók figyelmen kívül hagynak az az, hogy az intézményi befektetők már rég itt vannak és kedvezményes áron, néha 90%-os kedvezménnyel vásárolnak coinokat. Nigel Green, a deVere Group CEO-ja és alapítója a következőt nyilatkozta a Forbesnek:

“Már láttuk, és továbbra is megfigyelhetjük, hogy ott van a növekvő késztetés az intézmények részéről, beleértve a pénzügyieket is, hogy egyre nagyobb kitettségük legyen a kriptogazdaságban, máskülönben a riválisaik elhappolják előlük a jó üzleteket és nem tudnak versenyben maradni.”

A szektor nagykutyái mindent megtesznek, hogy növeljék az intézményi befektetők kitettségét. A Coinbase letéti szolgáltatást indított, ami az okos pénzbefektetőket célozza meg miközben gombaként szaporodnak a stabilcoinok is, melyekkel kezelhetővé válhat a volatilitás. A kiskereskedők pedig, amíg a körmüket rágják és várják a Messiást, elfelejtik kinyitni a szemüket és realizálni, az intézményi befektetők már rég köztük járnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük