Iparági pletykák szerint a Samsung 3 nanométeres ASIC chipeket gyárthat

A Samsung dél-koreai elektronikai óriás egy kínai ASIC gyártócég számára készít 3 nanométeres (3nm) félvezetőket – állítják iparági források. A megjelent hír rögtön olyan találgatásokat váltott ki a kriptoközösségben, hogy elképzelhető, hogy a Samsung alkalmazásspecifikus integrált áramköröket (ASIC) készít a bitcoin-bányászok számára.

Meg nem nevezett források szerint a Samsung ezen a héten kezdi el a 3 nm-es gyártási eljárást. A kriptoközösség úgy véli, hogy egy kínai integrált áramköröket gyártó cég lehet a bitcoin-bányászati gépek gyártója, és a Samsung vásárlója.

Samsung 3nm chip

Vannak olyan spekulációk is, hogy a Samsung maga készít ASIC-ket a bitcoin bányászathoz, és a bányászati rigeket gyártó MicroBT lehet az egyik jövőbeli megrendelője. A források a thelec.net kiadványára hivatkoznak. Az kifejti, hogy az elektronikai vállalat a héten szeretné kipróbálni a 3 nm-es chipek gyártását.

Más jelentések szerint a Samsung már egy 2022-es tőzsdei gyorsjelentésében is utalt az új chipekre. A vállalat idén már a NFT eszközökkel is el kezdett foglalkozni, és bemutatta az NFT infrastruktúrát támogató okos televíziókat is.

A thelec.net-ről származó jelentés megjegyzi, hogy egy meg nem nevezett, ASIC-kre összpontosító kínai gyártóvállalat lesz a Samsung első 3 nm-es chipjének első ügyfele. De a Qualcomm is “érdeklődik az eljárás iránt”. A közösségi médiában rögtön futótűzként terjedtek a pletykák arról, hogy a Samsung kifejezetten a bitcoin-bányászathoz készít 3 nm-es chipeket. Ha az értesülések valóban igazak, akkor a legnagyobb elektronikai gyártó is követheti néhány versenytárs, például az Intel és a TSMC példáját, és beléphet erre az új területre.

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) már évek óta gyárt ASIC-ket, amelyeket a kriptobányászok használhatnak. Az Intel pedig csak nemrég, idén vágott bele a bitcoin-bányászatra szánt félvezetők gyártásába.

A Samsunggal kapcsolatos spekulációit a több kriptohír-platform is azonnal közzétette. Az eredeti forrás, a thelec.net pedig az ügyet ismerő személyekre hivatkozik a hír háttere kapcsán.