Itt a Binance IGO, az első mesterséges intelligencia metaverzum aukció

A Sophia mesterséges intelligencia robotot a „Noah’s Ark” nevű metaverzum projekt részeként tokenizálják és bocsátják árverésre. A Binance ezt a kampányt most egy Initial Game Offering (IGO) keretében indítja el.

100 darab „intelligens NFT” lesz elérhető egy aukció során, amelyet december 16-án indítanak el és „The Transmedia Universe of Sophia beingAI” néven hirdetik majd.

„Az IGO során száz darab intelligens NFT-ből álló limitált kiadást mutatnak be, amely tartalmazni fogja a Sophia beingAI képességet. A gyűjtemény „The Transmedia Universe of Sophia beingAI” néven lesz elérhető.”

A világon elsőként az IGO az innováció új szintjét ígéri a kriptovaluta finanszírozás terén. De mi is ez pontosan?

Binance IGO

Mi az a Binance Initial Game Offering (IGO)?

2017-ig az Initial Coin Offerings (ICO) volt az iparági szabvány arra, hogy a kriptoprojektek pénzt gyűjtsenek. Az ICO-k számos nagyon ütős projektet hoztak a világra, köztük az Ethereumot és a NEO-t. Az ICO-k azonban bajba kerültek egy sor nagy horderejű kriptovaluta csalás miatt. Egyik ilyen eset volt a OneCoin, amelynek élén a magát „kriptokirálynőnek” nevező Ruja Ignatova áll. Ignatova „globális körútja során” meggyőzte a befektetőket, hogy fektessenek be a kriptoprojektjébe, amelynek végén 4,9 milliárd dollárt gyűjtöttek. Aztán a kriptokirálynő 2017-ben eltűnt az alapokkal.

Ahogy az várható volt, az ilyen és ehhez hasonló incidensek bemocskolták az ICO-k eszméjét, ami aztán a halálukhoz vezetett. Azóta különböző típusú új befektetés gyűjtési koncepciók léptek életbe, mint például a Security Token Offerings (STO) és az Initial Exchange Offerings (IEO).

De most világelsőként a Binance a Sophia és a Noah’s Ark projekt keretében elindítja az IGO koncepciót. Az IGO-k nagyjából ugyanúgy működnek, mint bármely más befektetés gyűjtési koncepció, de kizárólag játékprojektekhez kapcsolódnak. Mint ilyenek, tartalmazhatnak egyedi hozzáférési lehetőségeket, fegyvereket, karaktereket és exkluzív profilokat a korai befektetők számára. A kollekciókat aukció, átalánydíjas értékesítések vagy meglepetés értékesítések keretében is értékesíthetik. Az IGO-k több körben is lebonyolíthatók, minden körben különböző számú eszközt kínálnak megvételre vagy előfizetésre lépcsőzetes árstruktúrával.

Mi az a Noah’s Ark, azaz Noé bárkája projekt?

A Noah’s Ark-ot más néven „intelligens metaverzumnak” is nevezik, amelynek célja az emberi kultúra és kollektív intelligencia megőrzése és fejlesztése. A Sophia virtuális anime verzióként lép be a játékba ebben a metaverzumban, és „Sophia beingAI” néven lesz ismert – egy intelligens NFT (iNFT) lesz valójában. Míg az NFT-k általában élettelenek, a Sophia beingAI, mint iNFT, állítólag képes függetlenül kommunikálni a Noah’s Ark metaverzumban tartózkodó emberekkel, nagyjából ugyanúgy, ahogy egy átlagos Sophia nevű lány teszi a való életben.

Ezt kommentálva Jeanne Lim, a beingAI társalapítója kiemelte, hogy a Sophia beingAI kapcsolatot biztosítana az emberek és a technológia között, hogy segítsen elérni olyan állapotokat, mint a feltétel nélküli szeretet.

„Az egyik mesterséges intelligencia lényként reméljük, hogy a Sophia beingAI egyesíti az emberiséget és a technológiát, hogy segítsen az embereknek elérni valódi természetünket, a feltétel nélküli szeretetet és a tiszta lehetőségeket.”