Jelentés: a Bitcoin 10 év múlva már a Visa és a MasterCard nyakán lesz

A Bitcoin (BTC) egy évtizeden belül a globális pénzügyi rendszer vezető decentralizált entitása lesz, jelentette a DataLight szoftverfejlesztő cég április 2-án.

A Bitcoin hálózat, PayPal, Visa és MasterCard tranzakcióit összehasonlító jelentésben a vállalat arra a bátor következtetésre jutott, hogy ha ilyen mértékben nő a Bitcoin hálózata, akkor egy évtizeden belül a legnagyobb fizetési hálózattá válik.

“10 év alatt a Bitcoin képessé vált, hogy az utalási szektor vezetőivel versenyezzen. A Bitcoin fejlesztések exponenciálisan történnek,” áll a jelentés végkövetkeztetésében.

“Ha képes tartani az iramot, akkor 10 év múlva túlnő a versenytársain.”

Piaci érték, változás | DataLight

A következtetésre a nagyszámú csomópontok, alacsonyabb díjak és az átlagos tranzakcióméret alapján jutottak.

A Bitcoinnak közel 10 000 aktív csomópontja van, a Visa mindössze 119, a MasterCard 98 és a PayPal 51 adatközpontot működtet.

Mindeközben a Bitcoin jóval kevesebb felhasználóval rendelkezik lévén csupán 10 éves: Visa és MasterCard az 1950-es és 1960-as években indult, a PayPal pedig 1998-as alapítású.

A bitcoin tárcák aktuális száma körülbelül 30 millióra tehető mialatt a Visa és MasterCard bankkártyák száma elérte az 5.3 milliárdot.

A Bitcoin fejlesztések a DataLight szerint egy attraktív és nyitott forrású ajánlattá teszik a mainstream fogyasztók számára különösen ha figyelembe vesszük a niche technikai környezetet, amiben fejlődik.

Bitcoin vs. utalási szolgáltatók, teljes, átlagos utalási volumen, tranzakció/kapitalizáció hányados | DataLight

Mialatt a BTC csupán 7 tranzakciót képes kezelni másodpercenként a Visa 65 000-ével szemben, a Lighting hálózat és más skálázhatóságot propagáló fejlesztések könnyen növelhetik a Bitcoin hasznosságát, írják a jelentésben.

“Jelenleg a Bitcoin utalási rendszer felsőbbrendű a hagyományos nemzetközi utalási és banki utalási rendszerekkel szemben,” majd hozzáteszi:

“A Bitcoin technikai fejlesztések szinte bizonyosan a világ vezető utalási rendszerévé fogják tenni. Pontosan ezért a 2018-as medvepiac csak egy újabb esés az exponenciális emelkedés és minden idők csúcsai felé vezető úton.”

2020 májusban feleződik a bitcoin blokkjutalom és a jelentések szerint a bányászok már készülnek az eseményre. Egy másik jelentés szerint a bitcoin árfolyam már egy évvel a felezés előtt (májusban, júniusban) elkezdhet felfelé indulni.

A 10 éves időkeret összecseng a Twitter CEO Jack Dorsey szavaival, aki februárban azt nyilatkozta, a Bitcoin valamilyen formában globális internetpénzzé fog válni 2028-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük