John McAfee még életben van és Texasban bujkál, állítja egykori barátnője

Felkerült a Netflixre a McAfee vírusírtó fenegyerekéről készült dokumentumfilm, melyben ismételten porondra kerül a férfi titokzatos halála. Figyelem, cikkünk nyomokban spoilert tartalmaz!

A John McAfeeről készült “Running with the Devil: The Wild World of John McAfee” című dokumentumfilmet a BAFTA-díjas Charlie Russell rendezte. A direktor elmondása szerint a techzsenivel még azelőtt beszélt a film megrendezéséről, hogy a férfi adócsalás vádja miatt menekülőre fogta volna. Russel elviekben üzent McAfeenak, aki végül meghívta őt, hogy kamerára vegye szökését. A filmben nyers felvételeken és interjúkon keresztül mutatják be a polgárpukkasztó férfi zűrös életét, de lencsevégre kerül egykori barátnője, Samantha Herrera is, aki szerint a vírusírtók atyja még mindig életben van, és Texasban bujkál.

Sok minden tisztázatlan McAfee halálával kapcsolatban

John McAfee elviekben 2012-ben megszakította kapcsolatát Samanthával. Később a férfi feleségül vette Janice Dycont, aki a dokumentumfilmben elhangzottakra a következőképpen reagált:

„Ha élne, biztosan nem Texasban bujkálna. Johnt egy spanyol börtönben tartották fogva, így kétlem, hogy most Amerikában él. Hülyeség lenne” – írta.

Russell egyébként hasonlóképpen nyilatkozott Samantha állításáról, miszerint McAfee a haláláról szóló hírek után felhívta őt. A rendező elmondása szerint egyszerűen nem tudott hinni a fülének, és abban sem volt biztos, hogy a hölgy saját maga elhinné, amit mond.

McAfee harminc év börtönbüntetéssel nézett szembe adócsalás elkövetése miatt. 2021 júniusában ugyanakkor a férfi elviekben öngyilkos lett a börtönben, holtteste pedig még mindig egy spanyol halottasházban pihen. Özvegye ugyanakkor továbbra is úgy hiszi, férjét meggyilkolták, amiért egy petíciót is indított, hogy adják ki férje holttestét, és a spanyol kormány kezei nélkül végezzenek rajta boncolást.

„Amikor nézed ezt az embert, aki kétségtelenül szörnyű dolgokat tett, megkérdőjelezed érzéseidet. Az őt körülvevő emberek tudják, hogy milyen borzalmas, de mégis milyen örömteli tud lenni, szóval itt arról van szó, hogy te mire fekteted a hangsúlyt”zárta le Russell.

John McAfee valóban egy igazi egyéniség volt, és többször is címlapra került tevékenysége miatt. Egyszer adócsalás, másszor kriptoprojekt csalás miatt menekült luxusjachtján a hatóságok előtt, mégis emléke sok emberben úgy maradt meg, mint a kiberbiztonság egyik legkiemelkedőbb képviselője.