Justin Sun 405 millió dollárnyi ETH-t vásárolt volna?

Április eleje óta valaki 405 millió dollár értékben vásárolt ethereumot (ETH); a rejtélyes illető egyesek szerint Justin Sun, a Tron (TRX) alapítója lehet.

A Lookonchain adatszolgáltató nemrégiben közzétett egy bejegyzést, amely szerint az ügyletben érintett kriptovaluta-tárca Justin Sun tulajdonában állhat, aki állítólag 127 338 ETH-t vásárolt, több mint 405 millió dollár értékben. Az illető az adatok szerint március 31-ig 785 millió USDT-t fizetett be a Binance kriptovaluta-tőzsdére, majd 96,8 millió dollárnyi stabilcoint utalt ki a platformról és ETH-t kezdett el vásárolni.

A Lookonchain szerint a tranzakciók közötti összefüggés nem a véletlen műve:

„Úgy gondoljuk, hogy a tárca Justin Sun tulajdona, aki a korábbiakban, február 12. és 24. között 168 369 ETH-t vásárolt, amikor az árfolyam 2 894 dollár volt. A két tárca tulajdonosa ugyanis hasonlóan viselkedett, és vélhetően mindkettő Sun tulajdonában áll. Összességében tehát február 12. óta 295 757 ETH-t vásárolt, átlagosan 3 014 dolláros áron”írják.

Nem áll túl jól Justin Sun és a Tron szénája

A Tron alapítója egyébként az utóbbi időben az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) célkeresztjébe került, állításuk szerint ugyanis a férfi az amerikai lakásából irányította a pénzmosási rendszerét. A véleményvezért többen szélhámosnak tartják, a hatóságok szerint vállalataival már 2017 óta mesterségesen pumpálják fel többek között a TRX kereskedési volumenét. Több celebet is lefizettek, hogy a közösségi médiában reklámozzák a szóban forgó kriptovalutát, aminek következtében Lindsay Lohan színésznőnek és Jake Paul boxolónak is 400 ezer dolláros büntetést kellett fizetnie.

Justin Sun korábban egy olyan stabilcoint is promózott – nevezetesen a dolláralapú TrueUSD-t –, amelynek piaci kapitalizációja mindössze hét nap alatt a felére csökkent. A dokumentumok alapján ugyanis a projekt nem rendelkezett elegendő amerikai dollárral, hogy fedezni tudja a kriptovalutát. Ami TRX-et illeti, indulása után négy hónappal az iparág egyik legjelentősebb szereplőjévé avanzsált, 2022-ben azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a Tron stabilcoinja, az USDD szintén elveszítette a dollárhoz kötöttségét, aminek következtében a hálózat natív tokenjének, a TRX-nek az árfolyama is megingott.

Kapcsolódó cikkeink: