Kamala Harris lett Biden alelnökjelöltje, erősödik a kriptó vonal?

Joe Biden elnökjelölt bejelentette, hogy Kamala Harrist jelöli az alelnök posztra, és vele együtt méreti meg magát a novemberi elnökválasztáson. Sokan számítottak rá, hogy a kaliforniai szenátor lesz Biden választottja, így nem okozott nagy meglepetést a bejelentés. De van egy szaftos sztori a kinevezésével kapcsolatban: a demokratáknak ezzel lesz egy kriptobarát tech varázslója, akit korábban vitathatatlanul a leginnovatívabb NBA-csapat, a Sacramento Kings alkalmazott.

Az NBC News jelentése szerint Joe Biden volt alelnök, aki novemberben Donald Trump elnökkel fog szembeszállni, már a bejelentés előtt összeállította Harris csapatát.

Harris csapatába beválasztották Ryan Montoya-t is vezetőnek. Ő a kampány ütemezésével és az előrejelzéssel fog foglalkozni igazgatóként egy kisebb csapat élén. Montoya korábban az NBA Sacramento Kings technológiai vezetője volt.

A Kings valószínűleg a leginkább kriptobarát sportcsapat a világon: tavaly jelentették be a blokklánc alapú tokenüket a rajongók számára, és 2018-ban elkezdtek kriptovalutát is bányászni. A csapat egyéb kriptó területeken is aktív, korábban az Ethereum blokkláncon árverésre bocsájtotta a játékosok mezeit a new york-i blokklánc-inkubátorral, a ConsenSys-sel közösen.

A Sacramento Kings már 2014-ben elfogadta a Bitcoint fizetőeszközként. Ő volt az első ilyen NBA-csapat az USA-ban.

Montoya közel hatéves pályafutást tudhat magának a Kings-nél. Ez idő alatt a csapat 2017-ben a „leginnovatívabb társaság a sportban” címet kapta meg a Fast Company üzleti magazintól. Montoya-nak nem idegen a politka sem. Obama elnöki és Biden alelnöki ideje alatt az Elnöki Hivatal munkatársa volt.

Erősödik a kriptovaluták pozíciója Biden megválasztásával?

Felmerül a kérdés! A Kings innovatív technológiája és kriptosikere mögött álló kulcsfontosságú figura lehet, hogy képes lesz rávenni Bident (ha elnökké választják), hogy meglássa a jót a Bitcoinban, az Ethereumban és más digitális eszközökben?

Biden keveset beszélt a kriptovalutákról kampánya során, bár 2016-ban egy politikai akcióbizottság, a ‘Draft Biden 2016’ elfogadott hozzájárulásokat kriptóban is.

Ez még így is sokkal több, mint amit el lehet mondani Trump elnökről. Ő nagyon egyértelmű volt a Bitcoinnal kapcsolatban. Mondhatjuk, hogy tavaly nem rajongott a valutáért, és állítólag azt mondta Steven Mnuchin pénzügyminiszternek 2018-ban, hogy “menjen a Bitcoin után”, amivel negatív kontextusban utalt a kriptovalutára.