Ki kell zárni az ökoszisztémából és meg kell büntetni kriptocsalókat?

Ez a kérdés a Terra/LUNA, a Three Arrows Capital és a Celsius látványos összeomlása után vált aktuálissá. Alapvetően úgy gondolom, hogy teljesen rendben van, ha ezeket az embereket, a kriptocsalókat a tágabb értelemben vett kriptoszektorban megbélyegezzük és büntetjük őket, mivel a közepes jövedelmű emberektől csalják ki a nehezen megkeresett pénzüket.

Nem számít, hogy a kriptoiparág új, és nincs széleskörű szabályozás. A csalás iparágtól függetlenül csalás. A fiatvaluta világában a rossz szereplőket a bíróság elé állítják; ugyanezt a mércét kellene alkalmazni a kriptopénzek rossz szereplőire is.

A kriptovaluta szektorban a szélesebb értelemben vett csalók a bitcoinistákat és a kriptósokat tüntetik fel rossz színben. Az átlagos utcai ember nem tudja, mi a különbség a Bitcoin, az Ethereum, a Dogecoin vagy a több ezer más shitcoin között.

hackerek, Web 3.0

Meg kell értetni a világgal, hogy a Bitcoin más mint a többi kriptovaluta

A Bitcoin iránt érdeklődők így a médiában csak azt hallják, hogy ezek a Bitcoin-közeli cégek eljátszották az ügyfeleik pénzét magas kockázatú tokenekkel, és eltitkolták a nagyközönség elől, hogy mit csinálnak. Ezt az információt fogják megjegyezni, és el fognak fordulni a Bitcointól, pedig neki semmi köze nem volt hozzá. Ez nem fair, de az emberek így fognak reagálni.

Ha azt akarjuk, hogy a Bitcoin sikeres legyen, akkor feltétlenül ki kell zárni és meg kell büntetni a csalókat, hogy megőrizzük a küldetést, ami a Bitcoin mint globális tartalékvaluta globális elfogadását jelenti.

Az önrendelkezést ösztönözni kell, mivel ez erősíti a jó viselkedést, és elűzi a rosszat. Ha a csalók tudják, hogy nem tudnak gyorsan pénzt keresni és sértetlenül elmenekülni, akkor kisebb valószínűséggel próbálnak kárt tenni egyáltalán ezen a területen. Az önellenőrzés a kormányok kezét is távol tartja a még gyerekcipőben járó iparágtól. A kormányzati szabályozás megöli az innovációkat, mielőtt azok elindulnának. Ez az utolsó dolog, amire most szükségünk van.

Tetszik vagy sem, minden bitcoinos egyben katona is ebben a kulturális harcban. Az egyik oldalon a hazugság, a megtévesztés, a kapzsiság és a kétségbeesés fiktív értékei állnak. A másik oldalon a bitcoinosok az igazságot, az őszinteséget, a reményt és a szeretetet képviselik. Ezeket az értékeket akarjuk fenntartani és bemutatni a világnak, mint alternatívát a fiatvaluta értékek által okozott disztópikus pokoljárás ellen.

Ha hagyjuk, hogy a fiatvaluta értékek áthatoljanak azon, amit a Bitcoin képvisel, akkor mi értelme van ennek az egész kísérletnek, egy új monetáris rendszer létrehozásának? Akár már most feladhatjuk. Tehát nem szabad elszalasztanunk az esélyt, hogy jobbá változtassuk a világot.

A bitcoinosoknak végig igazuk volt

Azt hiszem, tapsot érdemelnek a Bitcoin maximalisták, akik figyelmeztették az embereket a Celsius és a Terra problémáira mielőtt a kártyavár összeomlott volna. Számtalan tweetet osztottak meg hírfolyamokban olyan emberektől, akik megköszönték a bitcoinosoknak, hogy szóltak nekik, hogy szálljanak ki ezekből a tokenekből. Számtalan embert mentettek meg a pénzük elvesztésétől. Ez a szeretet és a kedvesség cselekedete volt.

A bitcoinosoknak nem volt kötelező ezt tenniük. Hátradőlhettek volna, és nem is kellett volna szólniuk.
Ők kötelességtudatból és becsületből tették ezt. Olyan ez, mintha meglátnánk valakit, aki fuldoklik a medencében. Egy értelmes ember nem ül ott és hagyja, hogy az illető megfulladjon, hanem cselekszik, hogy segítsen a rászorulónak.

A bitcoinosok tudták, hogy ezek a vállalatok bajban vannak, és akcióba lendültek, hogy minél több embert megmentsenek.

Nincs még egy olyan közösség, mint a Bitcoin közösség. Ezek a legintelligensebb és leggondosabb emberek, akikkel az interneten vagy a való életben kapcsolatba lehet kerülni.