Kibányászták a 19 milliomodik bitcoint, 2 millió érme maradt hátra

A napokban kibányászták a 19 milliomodik bitcoint, így a bitcoin maximális készletéből, egészen pontosan 21 millió érméből csupán 2 millió maradt hátra. A bányászat üteme ugyanakkor várhatóan idővel folyamatosan lelassul, így az utolsó érme kibányászása 2140-ben várható.

Az idei április elseje igencsak érdekesen telt el, és bár néhány csaló gonosz tréfát űzött a jóhiszemű felhasználókból, a kibányászható bitcoinok száma bizony nem vicc. A hír egyébként, miszerint innentől kezdve kevesebb mint kétmillió új bitcoin érme kerülhet a forgalomba lévő készletbe, mindössze néhány nappal a jövő héten megrendezésre kerülő Bitcoin 2022 konferencia előtt érkezett. Szintén a tegnapi nap folyamán jelentette be hivatalos közleményében a Kraken tőzsde, hogy mostantól már támogatni fogja a Bitcoin Lightning hálózatát is, ami által olcsóbb és azonnali BTC be- és kifizetéseket bonyolíthatunk le a platformon.

Pezseg az élet a kriptók világában

Ami a technikai részleteket illeti, a héten a bitcoin enyhén bullish hangulatban pompázott, részben a növekvő hálózati aktivitásának köszönhetően. A szigorúan meghatározott mennyiség, avagy a 21 milliós határ célja, hogy a bitcoin a hagyományos pénzügyi eszközökkel szemben egyfajta korlátozott árucikk maradjon, amivel elkerülheti az infláció kialakulását. A maximális limitről egyébként számos teória megfogalmazódott: van, aki matematikailag közelíti meg, de van, aki kissé lazábbra vette a dolgot, és a Bitcoin atyját ping-pong zseninek képzeli… Mindenesetre a pontos választ csak maga Satoshi tudná megmondani, akit nem éppen a legegyszerűbb elérnünk.

Az árfolyamot érintő izgalmas eseményeken túl a héten történt még egy s más a kriptovaluták világában, melyeket itt bővebben kifejtettünk. Ami pedig a fentiekben említett, Miamiban megrendezésre kerülő Bitcoin konferenciát illeti, úgy tűnik, a következőkben újabb vérpezsdítő heteknek nézünk elébe. A találkozón ugyanis a “nagyok” előszeretettel osztanak meg jövőt illető, kulcsfontosságú fejleményeket. Tavaly például ezen a konferencián adta hírül először El Salvador elnöke, Nayib Bukele, hogy törvényjavaslatot küld az ország kongresszusának a bitcoin törvényes fizetőeszközzé tételéről. Nos, hogy idén milyen ínyencségekkel várnank bennünket, az hamarosan kiderül – addig is stay tuned, jövünk majd a részletekkel!