A kínai kormány folytatja az illegális kriptotőzsdékkel szembeni kemény fellépést

  • 5
  •  
  •  

A Sanyan Finance helyi újság szerint november 22-én a sencseni hatóságok összesen 39 kriptotőzsdét azonosítottak, melyek az országban továbbra is kriptovaluta kereskedelmet folytatnak, habár köztudott, hogy Kínában ilyen tevékenység 2017 óta tilos.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

A műveletben részt vett Kína központi bankja, a Kínai Népbank (PBoC), a Városi Közbiztonság Gazdasági Nyomozó Irodája illetve a Városi Kommunikációs Igazgatóság.

Az már kiderült, hogy az országban működő illegális tőzsdéknek, ha a hatóságok leleplezik, akkor azonnali tiltással kell számolniuk. Ezt a Kínai Népbank hivatalos nyilatkozata is megerősíti.

A jelentések szerint a tőzsdékkel szembeni intézkedések három részből állnak:

“A tőzsdékkel szembeni fellépés során három tevékenységre fognak a hatóságok összpontosítani: először is a virtuális valutakereskedelmi szolgáltatások nyújtására vagy virtuális valutakereskedelmi helyek nyitására Kínában; másodszor különféle szolgáltatási csatornák biztosítására a tengerentúli virtuális valutakereskedelmi helyek számára, ideértve az olyan szolgáltatásokat, mint például az ügynöki kereskedés; különböző tokenek értékesítése, befektetők számára pénzeszközök illetve olyan virtuális valuták gyűjtése, mint a bitcoin és az Ethereum.”

A sencseni intézkedések keretében más szervezeteket is górcső alá vesznek de:

“Nálunk nem volt rendőrségi razzia,” nyilatkozta a Binance.

Kína álláspontja a kriptovalutákkal kapcsolatban elég zavaros. Októberben a kínai elnök nyilvánosan támogatta a blokklánc technológiát (ami egyben masszív áremelkedést és növekedő kínai kriptovaluta kereskedési volument eredményezett), ugyanakkor a kínai kommunista párt TV-műsorában erősen kritizálták a kriptovalutákat. A kínai média arra figyelmeztetett, hogy a blokklánc technológia és például a bitcoin nem összekeverendők.

Időközben a Binance kriptotőzsde tagadta a pletykákat, miszerint a rendőrség házkutatást tartott a vállalat sanghaji irodájában. Röviddel ezután a Bithumb tőzsdéje is visszautasította azt a hírt, hogy a sanghaji irodáját be akarná zárni. A Huobi azt mondta, hogy “néhány médiajelentésből hallottunk erről az egészről. Mi viszont nem kaptunk konkrét utasításokat”, mondta a Huobi képviselője.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhang dicsérte a kínai kormány fellépését, hiszen úgy gondolja, hogy ezzel csak a rossz szereplők akarják eltávolítani a szektorból.

“Ez igazából jó dolog, ha megtisztítjuk az ipart csalóktól”, írta a PrimitiveCrypto alapító partnerének, Dovey Wannak.

Wan azt állította, hogy az ellenőrzés célpontjai “valószínűleg a Ponzi és kriptocsalók miatt, mivel köztudott, hogy Sencsen a központjuk.”

A piac mindenesetre meglehetősen negatívan reagált a hírre. A Bitcoin 10%-ot esett és 7000 dolláron kereskedik. A bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC), EOS és binance coin pedig több mint 10%-ot vesztett értékéből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.